Regissør Tarsem Singh på Comic Con i San Diego, 2011. (Foto: AP Photo/Dan Steinberg).
Når produsenten bak 300 lager en film med heftige kostymer og en sterk visuell stil, som i tillegg er satt i antikken, så er det ikke rart folk begynner å lure på om produsent Mark Canton prøver å lage 300 på nytt – denne gangen i 3D.

Immortals handler om Theseus, et dødelig menneske som blir utvalgt av guden Zeuz til å lede kampen mot Hyperion. Den onde kongen vil frigjøre Titanene som kan ødelegge menneskeheten.

Da jeg besøkte nerdemessa Comic-Con i San Diego tidligere i år, fikk vi en smakebit på hvordan filmen kom til å se ut. Regissør Tarsen Singh fortalte da at han forstår sammenligningen med 300, men at hans film også har andre kvaliteter.

Les også: Cosplaystjerne på Comic-con

Minst mulig på grønnskjerm

Tarsem Singh er kjent for sin sterke visuelle stil. Hvis du har sett filmene The Fall og The Cell, så vet du hva jeg snakker om. Hvis ikke kan jeg fortelle deg at sterke farger, kontraster og et stilisert uttrykk er stikkord som beskriver verkene hans.

For å få den riktige visuelle stilen for Immortals, hadde derfor Singh fysiske sett i mye større grad enn det 300 hadde. Der var det meste filmet foran grønnskjerm.

300 hadde en tegneserie å falle tilbake på når det gjaldt det visuelle, det hadde ikke jeg. Jeg trengte derfor at skuespillerne skulle interagere med omgivelsene i større grad.

– Og når du har folk som har på seg ting som fort kan se latterlig ut, og du så setter dem foran en grønnskjerm, så kan det bli vanskelig for skuespillerne å virke troverdig. Derfor trengte jeg sett som faktisk eksisterte slik at de hadde noe å jobbe med, forteller Singh.

Les også: Grønnskjermens muligheter – se video!

Da jeg fikk en smakebit av Immortals på Comic-Con, synes jeg det så veldig bra ut. Jeg liker den ekstreme stilen Tarsem Singh bevisst bruker.

Om det ser realistisk ut, er imidlertid en helt annen sak. Filmpolitiets Birger Vestmo var ikke så imponert over filmens visuelle stil da han anmeldte Immortals denne uka. Han mener Singh presser sine evner til det ytterste, på godt og vondt.

– Godt fordi stilen er gjennomført glatt og stilisert, men vondt fordi absolutt alt ser falskt ut. Bortsett fra skuespillerne og kostymene de har på seg, må alt annet være skapt i det digitale domenet, og det vises, skriver Birger i anmeldelsen.

Anmeldelse: Immortals – Ekstrem tegneserievold redder filmen

Gudene titter ned på menneskene i Immortals. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).

– Bruker 3D på en kreativ måte

Immortals er filmet i 3D og bruker effekten for alt det er verdt. Tarsem Singh er opptatt av at 3D skal være et verktøy for å uttrykke noe, isteden for at det er noe som produsentene presser på uheldige regissører. Når filmer omgjøres til 3D etter at innspillingen er ferdig, blir resultatet sjeldent bra.

– 3D er et verktøy. Hvis du er klar for det, komponerer og tilrettelegger du for det. Det krever et statisk og stødig kamera for at det skal se bra ut.

– Jeg prøver å bruke 3D på en kreativ måte. Forhåpentligvis vil dere være enige med meg i det når dere ser filmen. Min stil passer for 3D, og de to tingene som hjalp meg med denne filmen, var at vi hadde nok tid til å gjøre produktet ferdig slik vi ville, og at vi var klare for å komponere filmen for 3D. Det var ikke noe som ble tenkt på etter innspillingen, forteller regissøren.

Henry Cavill, aka Man of Steel, ser ikke så verst ut som Theseus i Immortals. (Foto: Nordisk Film Distribusjon AS).

Unge, pene guder

Immortals er en film strødd med vakre mennesker. Noen vil kanskje rynke på nesen over at guder fra den greske mytologien, som Zeuz og Poseidon, fremstilles som unge og vakre, istedenfor gamle og hardføre.

Tarsem Singh forventer å få mye tyn for sitt valg av unge guder, men mener han har en legitim grunn for at han gjorde det slik.

– Hvis du var udødelig og kunne leve evig – hvem ville du sett ut som, Henry Cavill, eller gamle Mark Canton (produsenten)?

– Folk sier alltid, Zeuz skal se sånn og sånn ut. Men hvis vi ser på renessansemalerier av de greske gudene, så er jo deres tolkning av hvordan de greske gudene ser ut også feil.

– Malerne kunne alltids ta den skikkelig muskuløse kroppen til typen sin og sette en gammel manns hode på toppen. Det så fantastisk ut, men det har ikke jeg teknologien til å gjøre, sier Singh.

Anmeldelse: 300 – Gjør den blodigste krig til den vakreste kunst!

– Du kan ikke slå litteraturen uansett, så derfor bør man ikke holde deg for tett opp til historien heller.

Hva synes du om Tarsem Singh sin stil i Immortals? Si din mening i kommentarfeltet!

Se traileren for Immortals her.