Homeland (Foto: Showtime)
Clare Danes ser muligheten til et kraftig hopp i anseelse om hun avslører krigshelten som Al-Qaida-agent.

NORGESPREMIERE 21.11 – TV2 – 21:40

En av den amerikanske seriehøstens sterkeste debutanter har vært Homeland, og i kveld er det Norges tur til å stifte bekjentskap med den særegne CIA-agenten Carrie Mathison, spilt av Clare Danes.

– Hva handler Homeland om? Les ‘Det USA frykter mest’.

Schizofren etteretning

Mitt inntrykk etter å ha sett første episode av Homeland er serien definitivt fenger, og at rollebesetningen har alt å si.

Sinnsykdommer og stillinger i amerikansk etterretning har til nå ikke vært så mye i søkelyset, men nå er det i ferd med å endre seg.

Clare Danes spiller glimrende manisk, akkurat slik jeg tror på at en medisinert person i stressede situasjoner vil oppføre seg; en CIA-agent som ikke har noe særlig tillit hos kollegene.

– Hva er Danes’ mest kjente rolle? Som DiCaprios store kjærlighet, selvfølgelig!

Ustabil agent vs. stabil soldat

Damian Lewis er på sin side glimrende plassert i rollen som den sympatiske soldaten Nicholas Brody; en hjemvendt soldat som alle har maks tillit til. Dette er en mann som oser oppriktighet og kvalitet, og det spennende møtet oppstår når den ustabile agenten får mistanke om at den stabile krigshelten planlegger terror.

– Hva er Lews’ mest kjente rolle? Jo, som Major Winters!

Figurene på sidelinjen består av fine rollevalg, og spesielt Brodys kone Jessica, spilt av Morena Baccarin og Saul Berenson, spilt av Mandy Patinkin, skiller seg positivt ut som dyktige og velplasserte.

Homeland (Foto: Showtime)
Damian Lewis' figur Nicholas Brody er det store spørsmålstegnet i Homeland. (Alle bilder: Showtime)

Kreativt og spenningsskapende

Homelands glimrende grep om meg som seer i første episode skyldes serieskapernes små porsjoner med innblikk som serveres med jevne mellomrom – avsløringer jeg opplever som kreative og veldig spenningsskapende.

Actionsekvensene er nemlig ikke det mest spennende med Homeland, og det er en god ting for resten av handlingen.

Alt som skal til for å skape en sesong med spenning er med andre ord til stede, og det virker som om fortsettelsen også er bra: serien er på sin åttende av totalt tolv episoder i USA og fikk nylig klarsignal for en sesong to.

Det er herved anbefalt: slå på TV2 klokka 21:40 i kveld for vinterens terror-thriller.

Eller programmér PVR-en, da.

Kommentarer? Kom med dem! 

– Eller les lista over andre TV-serier som har kommet – enten i USA, i butikkene eller på norske skjermer.