Martin Scorsese har sagt ja til å filme Jo Nesbøs roman Snømannen, skriver VG. Dette vil i så fall gi Harry Hole den best tenkelige starten på sin filmkarriere!

Scorsese er en av filmhistoriens største regissører med filmer som Taxi Driver, Raging Bull, Mafiabrødre og The Departed på merittlista.

Hans regi på Snømannen vil bety at filmen automatisk løftes opp i toppdivisjonen og får et enormt nedslagsfelt på verdensbasis.

FILMBONANZA: – Ville hata en dårlig Nesbø-film!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jo Nesbø flørter med film (Foto: Scanpix).
Jo Nesbø flørter med film (Foto: Scanpix).

Fantastisk åpningsreplikk

Jo Nesbø forklarte allerede under filmfestivalen i Cannes i mai at han hadde satt som krav å velge regissør før han var villig til å slippe Hole løs på kino. Produksjonsselskapet Working Title hadde allerede vært på ham en stund for å sikre seg Hole-filmen.

– Det er riktig at jeg i mange år har nektet å selge rettighetene til Harry Hole-serien. Så en dag ringte Working Title, og de hadde en fantastisk åpningsreplikk: Vi produserte Fargo! Jeg sa: Jeg lytter, sa Nesbø i Cannes.

– Så spurte de hva som måtte til for at jeg skulle selge rettighetene, og jeg sa at jeg måtte ha siste ord om hvem som skulle skrive manus og regissere. De sa at de ikke fungerte på denne måten i filmverden. Jeg sa at jeg forsto dette, men at de spurte hva som måtte til. Ett og et halvt år senere ringte de og sa: OK, la oss gjøre det slik.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Shutter Island!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leonardo DiCaprio i Inception. (Foto/Copyright: Warner Bros./Sandrew Metronome)

Di Caprio som Hole?

Et halvt år senere er altså selveste Martin Scorsese klar for regijobben. Dette vil føre til at Hollywood-stjernene vil stå i kø for å spille Harry Hole. Alle vil jobbe med Scorsese! Men hvem kan det bli?

Vi vet at Scorsese har hatt et langt og tett samarbeid med Leonardo Di Caprio etter filmer som Gangs Of New York, The Aviator, The Departed og Shutter Island. Det ryktes at de også skal jobbe sammen på den kommende filmen om Frank Sinatras liv. Kan Di Caprio bli norsk alkoholisert politietterforsker?

Eller Brad Pitt? Sean Penn? Aaron Eckhart? Viggo Mortensen? Det finnes plutselig mange potensielle kandidater. Hvem foreslår du? Skriv i kommentarfeltet under!

– En blanding av helt logisk og helt sprøtt, er Jo Nesbøs kommentar til VG. Den er lett å forstå!