KOMMENTAR: Folk ser terningkast to- og tre-filmer på kino hver eneste uke og er tilsynelatende fornøyde med det. Men lillebroren, eller ‘den nye filmen’ (som jeg liker å kalle den ♥) – TV-serien – har til nå ikke fått innpass i dette selskapet.

Selv om alle de gode manusforfatterne har meldt overgang til TV for lengst.

NRKs nye dramaserie Buzz Aldrin sparker forhåpentligvis opp kinodøra for TV-seriene når den nå settes opp på kinoer før den får TV-premiere.

Serien er basert på Johan Harstads bok ‘Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet‘, og er delt inn i fire episoder på én time hver.

Når vi kan finne på å sitte gjennom ti timer Ringenes Herre-maraton i kinosalen, hva hindrer oss da fra å se fire timer TV-serie på rappen?

For en stund siden fikk jeg nemlig høre rykter om at Filmfest Oslo planla å satse på TV-serier som en del av sitt festivalprogram, og følelsene jeg ble jeg fylt med var varme. Programsjef Morten Steingrimsen i Filmfest Oslo kan ikke avsløre noe av programmet sitt enda, men sier at de skal «vise noen virkelige kvalitetsserier – som mange kommer til å glede seg til».

Når vi kan finne på å sitte gjennom ti timer Ringenes Herre-maraton i kinosalen, hva hindrer oss da fra å se fire timer TV-serie på rappen? Ingenting.

Det finnes flere gode tv-serier som lett fortjener en plass i kinomørket til fordel for en Hjelp, vi er…-film til, og trenger det forresten å stoppe ved ferdigkjørte serier? Kanskje til og med kinoene kunne spedd på inntekten sin med innkjøp av nye episoder av de mest profilerte pågående seriene?

Fra og med 18. november kan kinogjengere i Oslo, Bergen og Trondheim se firetimersstafetten. Buzz Aldrin-serien vil ha TV-premiere på NRK1 mandag 28. november.

Ville du gått på kino for å se en seriestafett? Kommentarfeltet finner du nedenfor Buzz Aldrin-bildene.

Buzz Aldrin (Foto: NRK)
SJEKK TIL VENSTRE!!! 'Cutty' fra The Wire!!!! (Foto: Oscar Lovnér / Motlys )

Buzz Aldrin (Foto: NRK)
Hjelp, vi får barn! (Foto: Oscar Lovnér / Motlys )

Buzz Aldrin (Foto: NRK)
Betyr dette at The Stig er avslørt som en fjortis?? (Foto: Oscar Lovnér / Motlys )

Buzz Aldrin (Foto: NRK)
Det kommer sjelden bil på Færøyene. (Foto: Oscar Lovnér / Motlys )