Dexter (Foto: Showtime)
Dexters 'Fonzie' - Debra Morgan. Kul, hard og fokusert.

PREMIERE 12.12 – Viasat 4 – 22:30

OPPDATERING 12:45: Det er IKKE sesong seks av Dexter som har premiere i kveld, men sesong fem. Feilen skyldes at Canal Plus har premiere på sesong straks, og at jeg har blandet kanalene.

Det betyr at mye av det som står i denne vurderingen, ikke stemmer for kveldens sesongpremiere på Viasat 4. Jeg beklager feilen. Torfinn.

Dexter (Michael C. Hall) er ikke lenger høydepunktet i sin egen serie. Han er fortsatt hovedpersonen, men det er ikke han jeg helst vil se. Fenomenet er kjent fra TV, og kalles Fonzie-syndromet.

Syndromet har rammet Dexter, og det er Debra (Jennifer Carpenter), Dexters søster og Miamipolitiets hardeste nøtt, jeg vil se. Det er hun som fanger interessen min, sammen med makkeren hennes, Quinn (Desmond Harrington). Sammen er de to omtrent det eneste jeg finner spennende med Dexter, slik sesong seks åpner.

– Anbefalt lesing: Til minne om Six Feet Under

Drapsmenn med bibel i hånd

Jeg har ikke lyst til å bruke så mange ord på hva som skjer i episode én, siden det er viktigere å peke på hva som mangler:

Den syke og perverse åstedsgranskeren Vince Mazuka (C.S. Lee) drar tamme og nesten barnevennlige vitser; etterforsker Angel Batista (David Zayas) tar patetiske og moralistiske vendinger når søstera Jamie introduseres i sesong seks; skurkene er religiøse gærninger jeg har sett hundre ganger før og Dexter er bare ikke så interessant lengre.

Walter White i Breaking Bad tar mye av svartglansen vekk fra Dexter.

The Sopranos har definitivt fått sin arvtager: Breaking Bad S02

Den brede vei

Jeg trodde helt ærlig at Dexter bare skulle bli råere og mørkere og dermed mer og mer engasjerende etter hvert som hovedpersonen tok den brede vei, men i stedet begynner jeg å bli litt likegyldig til oppskriften.

Skuffelsen min henger nok også sammen med at Bryan Cranston som Walter White i Breaking Bad tar den brede vei så til de grader at det tar mye av svartglansen vekk fra Dexter.

Jeg vil nok henge med et par episoder til, men det er første gang jeg opplever å forholde meg avventende til Dexter.

Er du også avventende, eller elsker du fortsatt Dexter? Kommentarfeltet under bildet av Debra og Dexter er ditt!

Dexter sesong fem begynner på Viasat 4 i kveld, 22:30. Sesong seks går for tiden på Canal + her til lands.

Dexter (Foto: Showtime)
Dexter (Foto: Showtime)