Ringer (Foto: The CW)
Ringer (Foto: The CW)

NORGESPREMIERE – 4.12. – TV2 Bliss – 21:30

Det er vel sjelden vitnebeskyttelse blir så innviklet som dette, og det bare etter første episode.

Sarah Michelle Gellar er tilbake med intet mindre enn to roller, hvorav den ene er hovedrollen. Hun spiller Bridget – en stripper arrestert for vold som har blitt tilbydt å vitne slik at hun kan gå fri, og en annen jævel kan havne i buret. Bridget rømmer fra vitnebeskyttelsen sin og havner hos tvillingsøstera – ei stinn berte på Upper East Side i New York, som forsvinner mens hun og Bridget er ute og lufter båten.

Bridget tar tvillingsøsteras plass, og et helt nytt liv venter. På godt og vondt.

– Gode grunner til å følge med på Camelot: Videopodkast #5

Gaper høyt / Svinger godt

Ringer er en blanding av så mangt, og jeg er egentlig imponert over hvor mye serien klarer å gape over – faktisk til den grad at jeg lurer på om utgangspunktet for serien var å gape over skikkelig mye.

Avhengighet, utroskap, søskenforhold, dobbeltspill, stemødre og stedøtre; førsteepisoden av Ringer underordner faktisk hovedhistorien til fordel for veldig mye annet, og jeg synes det svinger godt.

Pretty Woman-veien

Det er ingen skuespillere som sparker opp døra og lager fest her, men det er jevnt over godt og akseptabelt håndverk fra alle på skjermen. Gellar bruker selvfølgelig mye tid på å holde maska, i og med at hun nesten har gått Pretty Woman-veien fra stripper til riking uten at noen andre enn hun selv vet det.

– 45 sekunder mellom høydepunktene: Nissene over skog og hei

Omtalen fortsetter under bildet av Bridget og Andrew.

Ringer (Foto: The CW)
Ringer (Foto: The CW)

Mer inntrykk enn tildelt plass

Bortsett fra Gellar blir resten av rollebesetningen mer eller mindre pregløse ansikter som kommer inn fra høyre og venstre og forstyrrer Gellar i hennes uhyre kompliserte tilværelse.

– Bildene er fine, måten historien fortelles på er god og historien er fascinerende.

Unntaket er Ioan Gruffudd, kjent fra Fantastic Four, som gjør mer inntrykk på meg enn en såpass liten rolle i en førsteepisode egentlig burde.

Han er en dyktig kar, og han spiller ektemannen som ikke vet at kona er forsvunnet, siden Bridget har erstattet kona hans, nærmest sømløst.

Gellar møter seg selv

Atmosfæren i Ringer føles litt kunstig, for å forsøke å sette ord på det. Det kan fort ha noe å gjøre med at Gellar møter seg selv i en del sekvenser, og at jeg dermed blir bevisst alt VFX-arbeidet serien inneholder. Men bildene er fine, måten historien fortelles på er god og historien er fascinerende nok.

En liten handlingstvist på slutten av episoden skader heller ikke nysgjerrigheten min på Ringer.

Ringer har premiere på TV2 Bliss 21:30 i kveld. Digger du slike innviklede stedfortreder-serier? Kommentarfeltet er ditt!

Trykk her for omtale av flere norgespremierer!