Jeg ser mye serier, og når man jobber i Filmpolitiet får man tilgang til anmeldereksemplarer av en mengde serier, filmer og spill. Det er imidlertid ikke alt som lander i posthylla hos oss, og slik var det med serien The Big C.

You can either be fat and jolly, or a skinny bitch.
– Cathy i The Big C

Jeg fikk med meg premieren på TV2 på tirsdag, og dette ble en positiv overraskelse for meg.

Man skulle kanskje ikke tro at en serie om en nevrotisk forstadsmor diagnostisert med kreft er god underholdning, men der tok jeg feil, gitt!

The Big C er underholdende og vittig, og full av verbale sklitaklinger som får meg til å hylflire.

Fri for hemninger

Prisvinnende skuespiller Laura Linney spiller den smånevrotiske husmoren og lærerinnen Cathy. Hun har fått hudkreft og har under to år igjen å leve. Dermed vil hun begynne å leve livet sitt til det fulle og tidligere hemninger og reserverte holdninger legges bort.

Gabourey Sidibe spiller Andrea i The Big C. (Foto: Showtime).

Tilbake står en dame som ikke er redd for å si eller gjøre hva hun vil. Sett dette sammen med en dame som har et desperat ønske om å hjelpe folk før hun dør, og vi får noen ganske så artige situasjoner.

Et eksempel er når Cathy forteller den korpulente eleven Andrea, spilt av Oscar-nominerte Gabourey Sidibe, at hun ikke kan være feit og frekk på samme tid.

«You can either be fat and jolly, or a skinny bitch», sier lærerinnen til eleven – brutalt, men hysterisk morsomt!

Mer svart humor? Les anmeldelsen av Breaking Bad S02!

God TV-underholdning

Jeg har nå sett to episoder av The Big C, og det er tydelig at det ikke er selve kreften som er tema for serien.

Kreften fungerer som en katalysator som tvinger Cathy til å innse hvilke forandringer hun trenger å gjøre i livet sitt, og det er disse forandringene og beslutningene serien handler om.

Showtime har fornyet The Big C til en tredje sesong i USA. Hvis serien fortsetter i samme spor som de to episodene jeg har sett, har vi en tid med god TV-underholdning foran oss.

Les også: Serier å glede seg til i 2012

The Big C går på TV2 tirsdager kl 22.35, og i reprise på TV2 Bliss kl 20.50 på lørdager.

Første sesong av The Big C finnes forøvrig på Platekompaniet som spesialimport. Det kan jo være et alternativ for dem som ikke klarer å vente på episodene med en ukes mellomrom.

Har du sett The Big C? Fortell hva du syns om serien i kommentarfeltet!


Se et klipp fra andre episode av The Big C her.