Siden resultatet over hva folk gleder seg mest til i film-, spill- og serieåret 2012 ikke akkurat gikk i TV-serienes favør, skal jeg kompensere for det nå. Her er de seriene jeg gleder meg mest til i 2012, og som du også bør glede deg til:

(Jeg gleder meg SELVFØLGELIG til Game of Thrones sesong 2 og Breaking Bad sesong fem og denslags også, men her tar jeg for meg nye serier)

Les også: En serie som får deg til å hylflire

Magic City (Starz)

Jeffrey Dean Morgan fikk en sheriffstjerne av meg etter Watchmen. I Magic City spiller han Ike Evans, eieren av Miami Beachs mest luksuriøse tumleplass, Miramar Hotel. Her må han balansere lett underholdning på dagtid og tung kriminalitet på kveldstid; dop, strippere, gangstere og den andre siden av loven.

Rett utenfor kysten, 1. januar 1959, tar Castro på dramatisk vis over makten på Cuba, og dette betyr enda et problem for Ike Evans.

Etter Boss tror jeg Starz kan være i stand til hva som helst.

 

Powers (FX)

Tegneserien Powers handler om drapsetterforskerne Christian Walker og Deena Pilgrim som etterforsker saker hvor superhelter og superskurker med overmenneskelige krefter er involvert.

Avdelingen Walker og Pilgrim jobber i, heter Powers.

Powers må vise meg den ‘andre siden’ av superkreftene – etter at kampen er vunnet eller tapt og ‘kappene’ har dratt sin vei – når politiet står på åstedet.

Premiere? Uvisst.

 

The River (ABC)

Eventyrbøkene etter bestefar har preget meg veldig. Jeg synes ikke ting frister maks før det inneholder litt mystikk, og det gjorde ikke ting noe bedre at jeg måtte stå utenfor en proppfull sal mens The River ble vist under fjorårets Comic Con – jeg ble bare enda mer spent på ABCs overnaturlige spenningsserie som snart har USA-premiere.

Utgangspunktet: En berømt eventyrer og TV-personlighet forsvinner i Amazonas på jakt etter magi(!), og et team bestående av familie, venner og kolleger legger ut på båttur for å finne ham.

Ekstra krydder: fra Oren Peli, skaperen av den skitskumle Paranormal Activity.

 

Touch (Fox)

Jeg er svak for autistiske trekk – i alle fall ‘Hollywood style’. Når noen er i besittelse av hjernekrefter vi andre bare kan drømme om, innbiller jeg meg at jeg får enda et innsyn i hjernens ukjente kapasiteter.

I Touch kan den autistiske og stumme Jake forutsi fremtidige hendelser gjennom talltyding. Og faren (Kiefer Sutherland), som har vansker med å forstå sin egen sønn, får større utfordringer når han begynner å forstå hva sønnen faktisk kan se. Det er neppe bare godt nytt.

Touch har USA-premiere i mars.

 

Hell on Wheels (AMC)

Jeg har sett førsteepisoden, og Cullen Bohannons hevntokt langs jernbaneutbyggingen i USA i 1865 ser ut til å bli av den dystre og pessimistiske sorten – en ferd som kan gjøre hvem som helst desillusjonert.

Men samtidig er det herlig å se serier som ikke legger noe i mellom i skildring av jævelskap.

Hell on Wheels får norgespremiere på VOX i januar.

Det var seriene jeg gleder meg til i første omgang. Har du flere favoritter? Sleng dem inn i kommentarfeltet!

Trykk her for flere TV-relaterte saker!