David Oyelowo og George Lucas på premieren av 'Red Tails'. (Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP)
David Oyelowo og George Lucas på premieren av ‘Red Tails’. (Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP)

Uttalelsen kom i forbindelse med premieren til regissørens hjertebarn igjennom tjue år; filmen Red Tails (norsk premieredato er ikke fastsatt), som handler om en gruppe afroamerikanske jagerflypiloter under andre verdenskrig.

Lucas har hatt vanskeligheter med å finansiert filmen, som er regissert av Anthony Hemingway.

Tidligere har Star Wars-sjefen gått ut å anklaget filmsjefer i Hollywood for å ikke tørre å satse på en film med kun afroamerikanske helter i rollene. Selv etter innspillingen hadde Lucas problemer med å finne en distributør til filmen.

Har oppnådd alt som filmskaper

– Med én gang denne filmen er ferdig, har han gjort alt han noensinne har ønsket å gjøre! forteller Lucas sin trofaste produsent Rick Callum.

Lucas passet til og med på ikke forplikte seg til å jobbe med en femte Indiana Jones-film under kontraktsarbeidet med Krystallhodeskallens rike.

ANMELDELSE: Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike – vi elsker Indiana!

Ifølge The New York Times vil Lucas nå fokusere på det han selv kaller personlige filmer. Vi kan med andre ord se langt etter de store blockbusterfilmene, og et større fokus på filmene Lucas lagde tidlig i karrieren.

Han er i dag mest kjent for de seks Star Wars-filmene som har skapt en helt egen subkultur (og en religion faktisk).

TOPP 5: Star Wars-scener – sjekk liste og si din mening her

Ikke ny Star Wars-film

Hans første produksjoner som filmskaper var av mye mer prøvende og eksperimentell art. Spesielt kortfilmene han lagde på 60-tallet viste at han var interessert i å prøve ut nye måter å fortelle en historie på. Nye filmer fra regissøren kommer til å være mindre kunstfilmer ifølge ham selv, og på spørsmål om det kommer en ny Star Wars-film er han kort og knapp.

– Hvorfor ville jeg laget flere, når alle roper på deg hele tiden og forteller hvilken forferdelig person du er?

Lucas har fått mye pepper fra dedikerte stjernekrigtilhengere for at han har endret på originalfilmene. Lucas har sagt at han ønsket at filmene endelig se ut slik han ville da de ble laget. Teknologiske nyvinninger har gjort det mulig for Lucas å gå tilbake og legge til digitale figurer i filmscener som ble skutt for flere tiår siden.

– På internett mener mange at endringene mine har forandret filmene totalt. Min mening: ‘Ok. Men mine filmer med mitt navn som sier at jeg lagde den bør være slik jeg vil at de skal være.’

LES MER: Fansen som aldri blir fornøyd – om Star Wars-mani og galskap

Mindre produksjoner, smalere tema og et fokus på filmklubbvisninger vil altså være viktig for Lucas i de kommende årene. Tør jeg spå en retur til hans første langfilmer, THX1138 fra 1971, og American Grafitti fra 1973?

Tror du Lucas kommer til å legge blockbusterfilmene på hylla? Eller tror du han kommer tilbake med nok en storfilm? Legg inn din mening under traileren til hans American Grafitti.