I «Diktatoren» spiller Sacha Baron Cohen en statsleder fra et land i Midt-Østen, som må flykte til Vesten etter å ha bli utsatt for et kupp.

Komikeren hadde planer om å spankulere opp den røde løperen, utkledd som rollefiguren, General Aladeen. Disse planene kan nå bli torpedert av Oscar-akademiet, som på ingen måte ser humoren i Cohens påfunn.

– Den røde løperen er ikke til for stunting, sier en representant for Oscar-utdelingen, ifølge Reuters.

Gammel diskusjon

Komikeren har ved tidligere anledninger stilt opp på prisutdelinger der han har skapt kaostilstander som TV-reporteren «Borat» og den fargerike moteeksperten «Brüno».

For fire år siden hadde de to partene en tilsvarende uenighet da Cohen ble spurt om å dele ut en av prisene. Han insisterte på å gjøre det som «Borat», men ble nektet av arrangøren.

Oscar-akademiet er kjent for å være skeptiske til å gi spillerom til det uforutsette. Da graffitikunstneren og aktivisten Banksy i fjor var nominert for dokumentaren «Exit Through the Gift Shop», valgte arrangøren å ta sine forholdsregler.

– Vi foreslo at det ville være en god idé om noen andre enn Banksy tok i mot prisen om de skulle vinne. Det ville vært uverdig om noen tok imot en pris iført en apemaske, sa president Tom Sherak om en samtale han hadde hatt med Banksys team.

At Banksy skulle ta i mot prisen i forkledning ble avkreftet av artistens talsmenn, uten at dette fikk Sherak til å endre mening.

Vurderer invitasjonen

Cohen er invitert som følge av rollen i «Hugo», og Oscar-akademiet venter nå på et svar fra den britiske komikeren for å vurdere om han vil få billettene eller ei.

Filmen er basert på boka «Zabibah and the King»,  som er skrevet av Iraks avdøde diktator Saddam Hussein. Boka var en bestselger i Irak, og beskrives som en romantisk fortelling der Saddam har lagt inn klare selvbiografiske trekk.

– Dette er historien om en diktator som risikerte livet for å sikre at demokrati ikke kom til landet han undertrykte med kjærlighet, heter det i en pressemelding fra Paramount Pictures.