– Hva om et spill kunne vekke en nysgjerrighet til selve livet?

Spillregissør Jenova Chen og produsent Robin Hunicke i thatgamecompany la ikke lista lavt da de startet på utviklingen av Journey. Spillselskapet ble tatt under vingene til Sony i 2006, og har siden da hatt oppdraget med å lage nedlastbare spill til spillgiganten sin nettverkstjeneste PSN.

Under Game Developers Conference i San Francisco fortalte Hunicke at planen at spillet skulle kommet ut i 2011, men først nå er spillet ferdig utviklet.

ANMELDELSE: Catherine – et veldig uvanlig spill

Trykk på bildet helt øverst i saken for å se videointervjuet med Robin Hunicke og video fra spillet.

Twitter.com - @JenovaChen
Spillregissør @JenovaChen tvitrer om at spillet er ferdig. (Faksimile fra Twitter.com)

– Nye mennesker starter å skape spill, og de tar med seg unike perspektiver og kunstneriske visjoner. Du kan på en måte si at vi har nå søker tilbake til de tilgjengelige og enkle spillene fra det tidlige 80-tall, fortalte Hunicke til NRK i 2011.

En offentlig betatest av spillet var tilgjengelig i fjor høst. Etter å ha prøvd det som da var tilgjengelig, har jeg ingen problemer med å gå med på at Journey er en spesiell spillopplevelse.

LES MER: – Journey er et unikt spill

Opp til Sony

Selv om spillet er ferdig, betyr ikke det at du får mulighet til å laste det ned med en gang. Det er Sony som bestemmer når spillet blir tilgjengelig for spillere over hele verdenen.

– Med en gang Sony finner ut riktig tid, så vil de annonsere det. Jeg antar skjer snart, fortalte regissør Chen i en ny Twitter-melding. Han pekte også på at det er mange store spilltitler på vei, og at det kan påvirke den endelige spilldatoen.

Se videoen øverst, og si din mening. Er spill som Journey noe du kan tenke deg å spille?