– Jeg er verken skuffet eller lei meg. Eller jo, jeg er begge deler, men egentlig ikke, på en måte.

– Å være nominert er noe som jeg for alltid vil være, og reisen filmen har hatt er så fantastisk at det å ikke få selve kremtoppen er ikke en så stor skuffelse som man skulle tro, sier Witzø i en pressemelding like etter utdelingen tidlig mandag morgen norsk tid.

Under den storslåtte prisutdelingen var spenninga stor da vinneren av beste kortfilm skulle annonseres. På forhånd var Tuba Atlantic en av de to forhåndsfavorittene, men irske The Shore stakk av med statuetten.

Jeg er en stolt nordmann, og nå skal vi feire sammen med alle de andre nominerte. Jeg skal klemme hånden til vinnerne, prisen har de fortjent, men dansegulvet, det skal vi vinne, sier Witzø. Han sier han er svært glad for støtten han har fått den siste tiden.

Familie og venner er samlet på det luksuriøse Four Seasons-hotellet i Los Angeles, og de nærmere 100 norske gjestene setter sitt preg på festen allerede.

– Stemningen er på topp, selv om vi ble skuffet, forteller fotograf på Tuba Atlantic Karl Erik Brøndbo til NRK. – Nå skal vi selvsagt vinne festen. Dette er nok den eneste plassen i Hollywood du kan høre høylytt allsang av DDE-låter.

VIDEO: Se kortfilmen Tuba Atlantic her!

Kun to priser til Norge på 60 år

Etter at Thor Heyerdahls dokumentarfilm Kon Tiki vant prisen for beste dokumentar i 1962, var det stille i over 55 år før Torill Kove vant prisen for beste animerte kortfilm i 2007. Hun hadde laget filmen The Danish Poet.

Nå var det igjen håp mo at en Oscar-statuett skulle bli med hjem til Norge – slik gikk det altså ikke.

–  Hallvar Witzø er sikkert skuffet nå. Det får han lov til, forteller programleder i Filmpolitiet Birger Vestmo.

– Det er selvsagt leit at Tuba Atlantic ikke vant Oscar, men jeg håper at alle bak denne kortfilmen kommer over det, og innser at det er en seier bare å bli nominert!

Det at han ble nominert er kjempeflott i seg selv.

– Strålende at han kom så langt

Kalle Løchen, som jobber som filmkonsulent i Midtnorsk Filmsenter og regnes som en av Norges fremste eksperter på kortfilm, mener heller ikke at det er noe nederlag at Tuba Atlantic ikke stakk av med seieren.

– Det at de har kommet så langt som til å bli nominert, er en seier i seg selv, sier Løchen til NTB.

Filmen ble laget ved Den norske filmskolen på Lillehammer, rektor Beate Ohnstad forteller til NTB at dette gjenspeiler kvaliteten ved skolen.
– Vi synes det er strålende at han kom så langt. Jeg har sett filmen hans og er meget imponert. Vi har vært veldig spente siden det ble kjent at han var nominert og synes at det at han ble nominert er kjempeflott i seg selv. Vi er veldig stolte.
ALT OM: Oscar-utdelingen 2012