Denne uken ble slåssespillet SoulCalibur V lansert her i Norge. Jeg anmeldte spillet til terningkast 5, men synes ikke de nye figurene i spillet var noe særlig tess.

Da jeg spilte synes jeg det var de gode gamle figurene som har vært med tidligere i SoulCalibur-serien som var fetest å spille med.

Anmeldelse: SoulCalibur V – De gamle er fortsatt best!

Dette fikk meg til å tenke på alle de mange gode figurene i slåssespillsjangeren og hvilke som er mine favoritter. Resultatet ble denne topp-listen, som tar for seg de figurene jeg liker best.

Dette er en høyst personlig liste. Figurene jeg har valgt ut er selvsagt de jeg er best med og som jeg rundjuler motstanderen med. Dette er mine preferanser, men det er selvsagt lov til å være uenig!

Kom med din toppliste i kommentarfeltet i bånn av saken!


5:

Yoshimitsu fra Tekken og SoulCalibur

Det er få spillfigurer som ser så fet ut som Yoshimitsu. Han kan bevege seg svært raskt og har flere utrolig stilige angrep.

Det tok meg ganske lang tid å lære meg hvordan jeg spilte skikkelig med Yoshimitsu, for han har mange angrep som ikke passer å bruke i forskjellige situasjoner.

Når man imidlertid lærer hvilke angrep man bør bruke når, blir Yoshimitsu en formidabel motstander som virkelig sparker ræv.

Yoshimitsu har vært med i alle Tekken-spillene. Han ble introdusert i Soul-serien da Namco inkluderte ham i SoulCalibur fra 1998, og har også vært med i alle spillene i serien siden.

Yoshimitsu i det kommende spillet Tekken X Street Fighter. (Foto: Namco Bandai).

4":"

Sub-Zero fra Mortal Kombat

Sub-Zero er min favorittfigur i Mortal Kombat-serien. For det første så er han ninja, noe som jo automatisk gjør ham til den kuleste. For det andre så ser han utrolig tøff ut og han har noen av de stiligste angrepene jeg vet om.

Se også: Nettserien Mortal Kombat Legacy!

Sub-Zero har evner som gjør at han kan kontrollere is på forskjellige måter og han kan blant annet fryse motstanderen til is.

Mortal Kombat er kjent for sine rå avsluttende angrep, kalt «fatalities». Sub-Zero er helt klart figuren med det tøffeste fatality-angrepet i spillet.

Jeg tenker selvfølgelig på når han river hodet, men ryggrad og det hele, av motstanderen. Dette er sykt, men helt fantastisk rått.

Sub-Zero har det sykeste fatality-angrepet i Mortal Kombat. (Foto: Midway Games).

3:

Ling Xiaoyu fra Tekken

Ling Xiaoyo ble introdusert i Tekken-serien for første gang i Tekken 3. Spillet kom ut i 1998, og som trettenåring var å spille PlayStation noe av det artigste jeg visste.

Jeg spilte Tekken 3 til jeg fikk vannblemmer på fingrene og Ling Xiaoyu ble fort den store favoritten. Jeg lærte meg alle de tøffe kombinasjonene hun hadde, og knuste gutta på skolen hver gang vi spilte.

Det var selvsagt stor stas, men det er ikke bare derfor jeg digger Ling. Kampstilen hennes er full av raske angrep, og hun beveger seg med flytende bevegelser som ser utrolig stilig ut. Ling er i tillegg ganske liten, og det ser ekstra tøft ut når ei så lita berte knuser store motstandere som for eksempel Ogre.

Xiaoyu i Tekken 6: Bloodline Rebellion. (Foto: Namci Bandai).

2:

Nightmare fra SoulCalibur

Jeg har en tendens til å falle for de onde jævlene i spill, rett og slett fordi de ofte er mye tøffere en de som er gode og snille.

Nightmare er det onde alteregoet til Sigfried, hovedfiguren i Soul-spillene. Han er en slags demon med et gigantisk magisk sverd.

Jeg spilte med han for første gang i SoulCalibur, og opp gjennom Soul-serien har han vist at han er en rå figur, med mange fete komboer.

Jeg synes Nightmare er den mest «badass» figuren i Soul-serien, en serie som har noen av de beste spillene i slåssespillsjangeren. Så da sier det seg selv at Nightmare er en selvfølge å ha med på denne lista!

1:

Chun Li fra Street Fighter

Chun Li er den første kvinnelige figuren i Street Fighter-serien, og ble først introdusert i Street Fighter II som kom ut i 1991. Da var jeg bare seks år gammel, så jeg spilte ikke spillet før senere på 90-tallet en gang.

Da jeg spilte spillet på Super Nintendo for første gang var det ingen tvil om hvilken figur jeg skulle velge. Som den eneste kvinnelige spillfiguren ble Chun Li fort en favoritt. Hun var den første kvinnelige figuren i et slåssespill og hun har siden stått som en av de tøffeste kvinnelige figurene jeg vet om i spill generelt.

Les også: Topp 5: Spillheltinner – Dette er de tøffeste damene!

Lårene hennes skal selvsagt ha en stor del av æren for at jeg mener hun er den tøffeste slåssespillfiguren. Disse bena har muskler få kan skryte av!

«Lightning kick» er Chun Lis signaturangrep, og det ser ekstremt fett ut når hun står på et ben og fyrer løs med raskt repeterte spark med det andre.

Anmeldelse: Super Street Fighter IV 3D – Klarer seg godt på håndholdt konsoll

Chun Li kicker ræv i Street Fighter II. (Foto: Capcom)