«This is a man’s world»! Da James Brown sang disse ordene tenkte han nok ikke på spillverdenen, men man skulle nesten tro det. For hvis det er en verden som kryr av mannfolk så er det virkelig den!

Nå er det sikkert noen av dere der ute som tenker at: «herregud, det er jo masse kvinnelige figurer der ute da», og ja det er selvfølgelig noen. Final Fantasy-serien har for eksempel alltid vært flinke til i å inkludere gode kvinnelige figurer.

Sannheten er likevel at opp gjennom spillhistorien har det vært svært få spillheltinner, sammenlignet med overfloden av mannlige helter.

Så nå sier jeg som Aretha Franklin og Annie Lennox; «Sisters are doin’ it for themselves»! Nå er det på tide at vi setter fokus på de flotte kvinnelige karakterene som finnes i spilluniverset!

Les også: Filmheltinner med baller!

5:

Samus Aran fra Metroid

Samus Aran er en selvfølge på en liste over de beste spillheltinnene noensinne. Hvis jeg ikke tar helt feil er Samus en av de første spillbare kvinnelige figurene, kun slått av kjære Ms. Pac-Man. Spillet Metroid er et utrolig kult sideskrollende plattformspill der Samus Aran har en heftig science fiction-drakt med håndkanon og det hele!

I spillet må du plaffe ned en hel haug med fiender og komme deg forbi ulike hidringer. Samus gjør alt i skikkelig god actionstil. Hun kan til og med gløre seg til en ball som kan rulle gjennom små åpninger.

Det blir nesten som en blanding av Mega Man og Sonic the Hedgehog! To spill som forøvrig kom etter Metroid.

Samus Aran er en skikkelig hardbarka actionfigur, men det aller kuleste meddenne dama er at det ikke ble avslørt at figuren var en kvinne før spillet var ferdig.

Når siste boss er slått mister plutselig Samus den orange romdrakta si. Tilbake står en dame med langt flagrende hår, ikledd en liten rød badedrakt, og vinker til spilleren. Det er som hun sier- haha, der lurte jeg deg godt!

Historien om Samus forteller jo også at det bare var et morsomt påfunn fra utviklerne, halvveis ut i produksjonen av spillet, at Samus skulle være en kvinne. Det påfunnet viste seg å være et skikkelig sjakktrekk – Samus ble en av de viktigste spillkarakterene i spillhistorien.

Klikk på bildet for å se Samus i aksjon, samt øyeblikket der det blir avslørt at hun er en dame!

Samus Aran i Metroid. (Foto: Nintendo)

4:

Chun Li fra Street Fighter II

La meg kjøre på med kvinnelige spillfigurer som var tidlig ute. Chun Li var den første kvinnen i Street Fighter-serien, og også den beste spør du meg. Hun dukket først opp i Street Fighter II, men har opptrådt i en rekke oppfølgere senere.

Chun Li er en hemmelig agent som blir med i Street Fighter-turneringen for å fakke mannen som sto bak mordet på faren hennes. Det er tøft nok det, men det er ikke bakgrunnshistorien som gjør at jeg synes at Chun Li er så utrolig kul.

Det er den stilige blå kinesiske drakta, håret som er satt opp i to hårballer, naglene rundt håndleddene, og sist, men absolutt ikke minst, de fantastiske slåssemovsa!

For Chun Li er vanvittig fet når hun står på ett ben mens hun sparker løs i heftig repetisjon med det andre. Med en signaturtrekk som «lightning kick» ble Chun Li raskt min favorittspiller i Street Fighter II.

Og hvem kan vel glemme de abnormt store lårene? Men om gigalår er et positivt attributt eller ikke får du nesten bestemme selv. Store lår eller ei, Chun Li fortjener i alle fall en plass på listen!

Trykk på bildet for å se denne kampen mellom Chun Li og Ken!

Chun Li kicker ræv i Street Fighter II. (Foto: Capcom)

5:

Lara Croft fra Tomb Raider

Det er ikke mulig å lage en liste over beste kvinnelige spillkarakterer uten å ha med en viss britisk arkeolog. Jeg tør påstå at Lara Croft er det første navnet som popper opp hos de fleste når man tenker på spillheltinner.

Denne dama har alt! Hun er pen, smart, har skikkelig bein i nesa og kan slåss bedre enn de fleste. Hun er tøffere enn Indiana Jones og er bedre med våpen enn James Bond.

Dette er en spillfigur jentene kan se opp til og guttene kan sikle etter!

Første gang vi møtte Lara var da det første Tomb Raider-spillet kom ut i 1996. Siden den gang har det kommet en rekke spill i serien.

Snart får Tomb Raider en ny start når ett nytt spill skal ta for seg Laras eventyr som ung. Jeg venter i spenning!

Les også: Hvor er hun best?

Klikk og se et kult klipp fra Tomb Raider!

Lara Croft i kjent stil i Tomb raider fra 1996. (Foto: Eidos Interactive)

5:

April Ryan fra Den lengste reisen og Drømmefall

Jeg er utrolig stolt over at det er et norsk selskap som har utviklet denne fantastiske spillfiguren.

Da Funcom lagde eventyrspillet Den lengste reisen, klarte de å lage et spill med en drivende god historie og en svært interessant hovedfigur.

I Den lengste reisen sliter April med fæle drømmer som virker litt for virkelige. Det viser seg at hun har evnen til å reise til det parallelle universet Arcadia. Dermed legger vi ut på et eventyr som har blitt en av de beste spillhistoriene noensinne.

April Ryan er en av de mest minneverdige kvinnelige spillfigurene, og kanskje den aller beste karakteren innen pek og klikk eventyrspill.

April har en kompleks og spennende karakter. Funcom har virkelig prestert å lage en spillfigur man bryr seg om!

Les også: Årets beste spill

Trykk på bildet for å se traileren til Den lengste reisen.

April Ryan er hovedpersonen i Den Lengste Reisen. (Foto: Funcom)

5:

Zelda fra The Legend of Zelda

Ja, dere leste rett! Jeg har valgt å sette Zelda på topp, selv om hun ikke er en spillbar karakter i de fleste spillene hun har vært med i.

Jeg måtte uansett sette denne fantastiske prinsessen som nummer én for hun er jo bokstavelig talt en legende i spillverdenen. Legend of Zelda – get it?!

Da jeg var yngre så jeg på Zelda som en mystisk prinsesse som nesten alltid forsvant på merkelig vis. Hun var utrolig vakker med sitt lange hår og sine rosa kjoler. Jeg hadde nok en drøm om å bli akkurat som Zelda den dagen jeg ble prinsesse selv. Merkelig nok så skjedde aldri det.

Nå ser jeg på Zelda som en utrolig sterk figur som har fulgt meg nesten helt siden jeg ble født frem til i dag.

The Legend of Zelda kom til NES i 1987 og spillserien av vært en av Nintendos aller viktigste merkevarer siden. Snart kommer det et nytt spill i serien. Jeg gleder meg vanvittig mye til The Legend of Zelda: Skyward Sword kommer til Nintendo Wii i år!

Nytt Zelda-spill kommer i 2011!

Slik så Zelda ut i det aller første spillet. (Foto: Nintendo)

Zelda har blitt en smule forandret siden den gang. Slik ser prinsessen ut i spillet Super Smash Bros. Brawl til Nintendo Wii:

Klikk på bildet for å se hvordan Zelda så ut i sitt første spill.

Zelda i Super Smash Bros. Brawl. (Foto: Nintendo)

Hvilken toppliste ville du satt opp? Si din mening i kommentarfeltet under!