The Walking Dead

    • The Walking Dead s02
    • Sesongpremiere: 16.02.12 Fox Crime/ 22.4.12 TVNorge
    • Regissør: Frank Darabont
    • Basert på den månedlige tegneserien The Walking Dead av Robert Kirkman som har vært i trykk siden 2003.

Da jeg  var liten var dette en lite respektert gettosjanger som ble sett på som tåpelig og uvoksen. Nå er det en global industri som blir tatt på alvor som film, så vi lever i fantastiske tider, fortalte regissør Frank Darabont under en pressekonferanse på Comic-Con i San Diego.

Les: Vil gi zombiene verdigheten tilbake – Filmpolitiet intervjuet skuespillerne og regissøren bak The Walking Dead.

Handler ikke om zombiene

Selv om man skulle tro at zombiesjangeren først og fremst handlet om zombier, er dette ifølge Darabont  ikke nødvendigvis et faktum.

– Zombiene er ikke så interessante i seg selv, det er effekten de har på menneske og fortellingen som er det.

– Det er slik som en annen film jeg har laget, The Mist. Det er trykket du setter på figurene som  virkelig viser oss hvem de er.

Skuespiller Sarah Wayne Callies mest kjent som seriens handlingsdyktige mor Lori Grimes deler et lignende syn på zombienes rolle i sjangeren.

– Zombiene gjør noe flott, de gir oss en mulighet til å se hva som skjer med mennesker i de aller mest ekstreme omstendigheter. Og i denne sesongen tror jeg de største monstrene er de som er inni oss, fremfor de som prøver å spise oss.

The Walking Dead er basert på en tegneserie med det samme navnet av Robert Kirkman. Han er også involvert som manusforfatter for serien oghadde forståelig nok mange refleksjoner rundt sjangerens suksess.

– Jeg tror at når du forteller en historie om en vampyr så er vampyren hovedpersonen fordi vampyrer har personlighet, motiver og følelser. Zombier har det ikke, de er en udøde og hjerneløse, de er en ustoppelig naturkraft. Du blir nødt til å fortelle historier om menneskene og deres problemer, og jeg tror det er det som gjør det så mye mer  interessant.

Les også: Grimm S01 – Snill monsterserie med én interessant birolle.

The Walking Dead. (Foto: FOX Crime).

Skapt for å fylle et tomrom

Inspirasjonen for å begynne arbeidet på tegneserien kom fra det Kirkman oppfattet som et uberørt område innenfor zombiesjangeren, nemlig langvarige fortellinger.

– Inspirasjonen kom fra mitt nærme forhold til zombiefilmer. Jeg liker å se på dem, jeg synes de er kule og liker fortellingene, men jeg hater måten de alltid avsluttes. Etter halvannen time skal man plutselig si adjø til alle figurene, enten fordi de dør eller rider inn i solnedgangen for å aldri bli sett igjen. Det er litt frustrerende.

– Så jeg hadde virkelig lyst på en fortelling hvor du så figurer vokse og forandre seg over tid. Og fortsette å eksistere i en interessant verdenen, og det hadde bare ikke blitt gjort før.

Se videointervju med The Walking Dead-besetningen øverst i denne saken, sesong to av The Walking Dead starter på TVNorge førstkommende søndag 22.04.2012.