Ridley Scott. (Foto: Matt Sayles, NTB Scanpix).

Hvis du elsker science fiction, så er du sikkert en av de mange som gleder seg til Ridley Scotts Prometheus, en film som «har DNA fra Alien«, ifølge Scott selv.

Ridley Scott-tilhengere har kanskje også fått med seg at geniregissøren har drodlet rundt med ideer til en oppfølger av science fiction-klassikeren Blade Runner fra 1982.

I august i fjor ble det klart at Scott skulle være produsent og regissør på filmen. I likhet med Prometheus sitt forhold til Alien, var det imidlertid usikkert om filmen skulle være en direkte oppfølger til Blade Runner eller kun en film satt i samme univers.

Nå melder Deadline.com at filmselskapet Alcon Entertainment har bekreftet at filmen er en oppfølger, som foregår noen år etter handlingen i Blade Runner.

I tillegg til at Scott selv skal ha regien prøver Alcon å hente inn flere folk som jobbet på den originale Blade Runner-filmen.

Selskapet er i samtale med Hampton Fancher, en av manusforfatterne som jobbet med den første filmen, som var basert på Philip K. Dicks roman Do Androids Dream Of Electric Sheep?.

Anmeldelse: Blade Runner – The Final Cut – Et av filmhistoriens største mesterverk.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Blade Runner - The Final Cut. (Foto: Warner Bros.)
Harrison Ford hadde hovedrollen i Blade Runner fra 1982. (Foto: Warner Bros.)

Holder seg til gamle univers

Man kan kanskje stusse over at Ridley Scotts tilbakekomst til science fiction-sjangeren kun er oppfølgere av sine gamle filmer. Kritikerne kan spørre om han ikke har noe nytt å komme med.

Etter å ha sett trailerne og klippene som er tilgjengelig fra Prometheus, så tror jeg nok det er mange som blåser i om Scott holder seg i gamle filmunivers. Det ser jo så utrolig bra ut!

Kinosalene kommer til å være fulle når Prometheus har premiere 1. juni, og det blir spennende å se om den står til forventningene. Hvis den er så bra som vi håper på blir det ekstra spennende å se hva Scott kan gjøre med en oppfølger til Blade Runner.

Filmen står som en bauta som en av de viktigste science fiction-filmene i filmhistorien. Hvordan det skal bli mulig å toppe en film som Blade Runner, er et utrolig godt spørsmål. Jeg er ihvertfall spent på fortsettelsen.

Se video: Svenske Noomi Rapace elsket å jobbe på Prometheus.

Si hva synes du om at Blade Runner får oppfølger i kommentarfeltet!