Drakta er inspirert av Mark Bagleys design i The Ultimate Spider-Man-tegneserien. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

11. juli er det duket for mer superheltmoro på norske kinoer, når The Amazing Spider-Man har premiere.

Filmen er ikke en fortsettelse av Sam Raimis Spider-Man-filmer fra 2002-2007, men en helt ny start, der vi blir kjent med Peter Parker aka Spider-Man på nytt.

Les også: – Superhelter er som alle andre

Denne gangen er det den britiske Andrew Garfield som spiller hovedrollen som Peter Parker. Da Filmbonanza møtte Grafield, fortalte han at han har vært en ivrig tilhenger av Spider-Man hele livet. Derfor fikk sjokk da han fikk rollen.

– Jeg fikk et stort adrenalinrush gjennom kroppen. Jeg ble fullstendig overveldet, for dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre siden jeg var barn, sier Garfield.

Se intervjuet i videoen i toppen av artikkelen! Og se hele Filmbonanza-sendinga på torsdag kl 21.30 på NRK2.

Slutt på organisk spindelvev

I The Amazing Spider-Man finner vi ut av hva som skjedde med Peter da han var liten, og hvordan han fikk superkreftene sine.

Det organiske spindelvevet Spider-Man kunne skyte rett ut fra hånden i de tidligere filmene, er fjernet til fansens store glede.

Isteden går filmen tilbake til Parkers mekaniske oppfinnelse som skyter ut kunstig spindelvev, slik det var i den originale tegneserien.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

I The Amazing Spider-Man er ting endelig som de skal være. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

Har et bånd med figuren

Andrew Garfield var engstelig for å gjøre skam på drømmerollen som Spider-Man, og han gikk derfor hardt til verks for å forberede seg til rollen.

– Jeg gjorde mye research. Jeg gikk tilbake til de gamle tegneseriene mine, skaffet meg alle de nye og prøvde å komme gjennom så mange av dem som mulig, slik at jeg var sikker på at jeg var ordentlig inne i den verdenen.

Han sliter med det samme som meg.

– Det fysiske var også veldig viktig for meg. Jeg jobbet veldig hardt med det, men til slutt så forstod jeg at jeg har et så personlig bånd med figuren at alt jeg trenger å gjøre var å holde tak i det.

Garfield forteller at han ser mange likheter mellom seg selv og Peter Parker. Og han brukte hans personlige forståelse for figuren som rettesnor da han spilte rollen.

– Han sliter med det samme som meg. Han følte seg som en underdog, han var en tynn gutt, jeg var en tynn gutt. Han synes det var vanskelig å vokse opp og vanskelig å finne seg selv. Han gjorde feil på veien og er hard mot seg selv, slik jeg er hard mot meg selv, sier Garfield.

– Alle disse tingene, og at han er en såpass ærlig figur, gjør at han er universelt lett å relatere seg til.

Trenger vi en ny Spider-Man-film nå? Og har du trua på The Amazing Spider-Man? Si din mening i kommentarfeltet!