Blizzard

  • Men in Black 3
  • Regi: Barry Sonnenfeld
  • Premiere 25. mai 2012

– Det var som å reise tilbake for å møte alle de gamle skolevennene dine, noen er blitt feite og sånt, ler Will Smith under intervjuet med Filmbonanzas journalist Mona B. Riise.

Ti år er gått siden forrige film om de svartkledde agentene gikk på kino. Denne gangen reiser Smiths figur, Agent J, tilbake i tid for å redde livet til sin kjære kollega Agent K.

– Jeg fikk ideen (til den nye filmen, journ.anm.) under innspillingen av den andre filmen, forteller Smith.

– En dag satt jeg i traileren min, og ideen om å bruke tidsreiser for å redde min partners liv dukket opp – jeg kunne dra tilbake i tid for å avdekke mer om filmfigurene.

ANMELDELSE: The Karate Kid–Zwart og Smith er dynamitt!

Selv med Will Smiths stjernestatus, var det nesten ingen som var interessert i å høre om forslaget. Det kan være en av grunnene til at det har tatt så mange år før tredje film i serien endelig ble laget.

Smith forteller at presset er høyt etter de forrige filmene, og at han føler filmen ikke kan være dårlig. Lista er lagt tilsvarende høyt.

– Dette er en enorm mulighet for meg, fordi disse filmene er viktige for mange i publikum. Det er ekstremt viktig å lage noe som er like magisk som Star Wars-filmene var for meg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men in Black 3: (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Men in Black 3: (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

– Publikum elsker Tommy og Will

De høye forventningene har satt sine spor i Josh Brolin også, som spiller den unge utgaven av Agent K.

– Det er helt surrealistisk. Når kameraene starter, og du har tatt på brillene og dressen. Det er helt vilt, forteller en lattermild Brolin til NRK.

Å gå på settet til Men in Black 3 var først en skremmende opplevelse for den erfarne skuespilleren siden han skulle spille en rolle filmseerne allerede kjenner. Kinopublikummet vet hvordan Tommy Lee Jones sin versjon av Agent K oppfører seg, hvordan han beveger seg og hvordan han ser ut.

Josh Brolin til NRK: – Meningsløst å vinne Oscar | Se videointervju her

– Jeg var redd for at jeg kom til å ødelegge hele filmen, fortsetter Brolin ærlig.

Mange av filmens drøyt 100 minutter viser Brolin og Smith sammen på lerretet, en stor utfordring syns han.

– Publikum elsker Tommy og Will, jeg elsker Tommy og Will. For dem var dette lett og naturlig mens jeg måtte jobbe hardt igjennom innspillingen.

Men in Black 3 har verdenspremiere og kommer på norske kinoer den 25. mai. Kan filmen følge opp de to andre filmsuksessene i serien? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet.