Charlize Theron i Prometheus. (Foto: 20th Century Fox).

Denne uka var det premiere på Ridley Scotts nyeste science fiction-film. Prometheus er satt i samme univers som klassikeren Alien fra 1979, og er forløperen til handlingene i den gamle filmen.

– Jeg husker veldig sterkt at jeg var så imponert over at romvesenet var ei jente. Det var så kult, sier Charlize Theron til Filmpolitiet.

Hun spiller Meredith Vickers som er kapteinen på skipet Prometheus i filmen. Hun var bare 16, 17 år da hun så Alien for første gang, og hun lot seg imponere av Sigourney Weavers rolle som den sterke kvinnelige hovedrollen Ellen Ripley.

– Som ung jente prøver man rebelsk å gjøre seg komfortabel i sitt eget skinn, og å da se en film med en slik rollefigur og en slik kvinne var flott.

Birger Vestmo møtte regissør Ridley Scott og skuespillerne fra filmen i London for å snakke om Prometheus. Se intervjuet med Scott her!

Føles ekte

Alien har betydd mye for science fiction-sjangeren, og mange sci-fi-entusiaster har et spesielt forhold til Ridley Scotts film og de tre oppfølgerne.

Guy Pierce, som spiller Peter Weyland i Prometheus, tror filmens realisme er grunnen til at Alien fortsatt appellerer så sterkt til publikum.

– De originale filmene føles så utrolig ekte, mektige og virkningsfulle. Selv når man ser det etter alle disse årene er det en sterk følelse av integritet i historien, sier han.

– Det er Ridley sin fornuft som bringer en slags verdighet og tyngde til alt han gjør. Og selv om Prometheus er en helt annen historie enn Alien, er det en forbindelse der som vi alle er klar over. Forhåpentligvis vil vi få den samme effekten nå.

Se traileren for Prometheus her: (Artikkelen fortsette under).

Åpen og samarbeidsvillig

Pierce og Theron er begge enige i at Ridley Scott er en strålende regissør å jobbe med. Det er tydelig at alle er en viktig del av produksjonen når han lager film.

– Ridley har en ekte forståelse og respekt for at det å lage film er et samarbeidsprosjekt. Han gir alle anerkjennelse, ikke bare skuespillerne, men mannskapet hans også, forteller Charlize Theron.

– Han er veldig samarbeidsvillig og åpen, utrolig åpen, herre gud, jeg har aldri møtt noen som er så åpen, utbryter hun.

Guy Pierce er enig, og mener at Ridely Scott har en trygghet over seg som er god å jobbe med.

– Han er selvsikker på det han gjør, så han har ingen kvaler med å diskutere det han gjør med noen. Han er veldig klar på den visjonen han skaper og er veldig trygg på at han vil få det til, konstaterer han.

Charlize Theron sier at Ridley Scott også har en barnslighet over seg som hun liker godt.

– Han har masse energi. Han er som en 12-åring med 400 års erfaring!

Les anmeldelsen av Prometheus her!

Hva synes du om Alien og Prometheus? Si din mening i kommentarfeltet!