På nettstedet IMDB.com har navnet til den norske skuespilleren dukket opp sammen med Bruce Willis på rollelista til den kommende actionfilmen A Good Day to Die Hard – også kjent som Die Hard 5. Ved siden av navnet står det det «rumoured», noe som betyr at dette kun er rykter.

– Kan ikke kommentere dette dessverre, skriver Hennies agent Martin Braathen i en tekstmelding til NRK.

Rett før jul i fjor meldte flere norske medier at Hennie hadde vært på prøvespilling for en rolle i actionfilmen. Flere norske skuespillere var invitert, blant annet Kristoffer Hivju, som etter å ha spilt i den amerikanske nyinnspillingen av The Thing har sikret seg flere roller i Hollywood.

LES: – Ryktet har blitt sant | Hivju i Game of Thrones

Thrilleren Hodejegerne, hvor Hennie har hovedrollen, har etter sin internasjonale lansering i vår fått mye positiv omtale fra en rekke amerikanske anmeldere. Den anerkjente filmkritikeren Roger Ebert gav filmen tre og en halv av fire mulige stjerner i sin anmeldelse og skrev:

– Det var en glede å se hvor godt den var laget. (…) Hvorfor er det slik at Skandinavia har laget så mange gode thrillere? Kanskje fordi filmskaperne ikke har råd til å bruke millioner på spesialeffekter og må bruke billigere virkemidler, som du vet, gode historier og karakterer.

ANMELDELSE: Die Hard 4.0 | Hodejegerne

Tror du Aksel Hennie kan bli internasjonal actionstjerne? Sleng inn dine synspunkter i kommentarfeltet.