– Når de ryktene begynte på noen amerikanske nettsider så var det ikke aktuelt med Game of Thrones, fortalte Kristofer Hivju på talkshowet Lindmo fredag kveld.

De siste ukene har en rekke medier i både inn og utland spådd nordmannen som en het kandidat til en rolle en den ekstremt populære fantasyserien.

– Etterhvert som ryktene begynte å svirre, begynte castingagentene (til serien, journ.anm.) å lure på hvem denne fyren var. Min agent pushet på, og så fikk jeg en audition, fortsatte han. Med sitt villstyrlige røde hår og skjegg har Hivju et distinkt utseende, Filmpolitiets redaksjon mener han kan passe i rollen som Tormund Giantsbane eller Edmure Tully.

VIDEO: – Eg håper dei treng villmenn ¦ Filmbonanza fulgte Hivju i Hollywood

– I går (torsdag journ.anm.) var jeg på audition, og for to timer siden kom telefonen om at jeg er videre til neste runde.

Hvilken figur tror du Hivju har vært på audition for? Legg inn din kommentar nederst i saken.

– Genial skuespiller

Will Smith hadde en videohilsen til Kristoffer Hivju i kvelden utgave av Lindmo. (Foto: NRK)
Will Smith hadde en videohilsen til Kristofer Hivju i kveldens utgave av Lindmo. (Foto: NRK)

Han og en rekke andre norske skuespillere prøve seg i den amerikanske filmbransjen med nyinnspillingen av The Thing i fjor. I vår har Hivju vært i USA for å spille inn Will Smith-prosjektet After Earth.

NETT-TV: Se Lindmo-sendingen her

Mens vikingutseendet har gitt Hivju flere roller, var det ikke aktuelt for Smith å la den rødhårete nordmannen beholde den ville looken.

– Da jeg kom til Philadelphia for å gjøre After Earth, sa det første mennesket jeg møtte at håret måtte av – etter to dager med forhandlinger kom sjefen selv, Will Smith, på settet og sa: «En tomme, ingen diskusjon».

I en videohilsen som ble spilt av under Lindmo hilste Smith til Hivju og beklaget at håret måtte gå, men la til:

– Han gjorde en fantastisk jobb, en genial skuespiller!

Hvilken figur tror du Hivju har vært på audition for? Legg inn din kommentar under.