Helt siden den første filmen hentet inn rekordstore inntekter på det globale kinomarkedet, har det vært klart at det ville komme flere filmer fra regissør James Cameron og den fargerike planeten Pandora.

LES: – Jeg lager Avatar 2, 3 og kanskje 4!

Filmene vil med stor sannsynlighet produseres i Peter Jacksons lokaler i Wellington – hovedstaden i New Zealand. Et naturlig valg med filmarbeidere som har et par års erfaring på baken etter Ringenes Herre-filmene, Avatar og ikke minst Hobbiten.

Ett år forsinket

I en lengre profilartikkel om regissøren skriver avisa The New York Times at det meste av spesialeffektene også skal gjøres av Weta Digital, selskapet Jackson skapte for filmatiseringen av sin 1994-film Heavenly Creatures. «Motion capture»-arbeidet (bevegelsesopptak av skuespillerne) skal der i mot gjøres i Los Angeles.

Avisa skriver også at filmen ikke vil være klar før tidligst 2015, over ett år etter datoen filmsjefene i Fox-selskapet har antydet tidligere.

Selve innspillingen starter ikke før om en god stund, Cameron jobber fortsatt med manuset til oppfølgerne. Noe han vil holde på med i over et halvt år til.

ANMELDELSE: Avatar – en triumf, terningkast 6!

I mellomtiden har Cameron brukt det økonomiske spillerommet til å jobbe med egne prosjekter. Han har alltid vært fascinert av havdypene, og har organisert en rekke ekspedisjoner.

Mest oppmerksomhet fikk han for sitt forsøk på å gjenskape rekorddykket ned til bunnen av Marianergropen, noe som ikke var blitt gjort siden Jacques Picard og USS «Piccard» i 1960.

25. mars 2012 nådde Cameron det dypeste punktet i verdenshavene med Deepsea Challenger, og ut av reisen vil han lage en dokumentar

LES: Dette så Cameron under dykket | – Litt av en tur!

(kommentarfeltet finner du under traileren til den første Avatar-filmen)