Nick Channon, produsent på FIFA13. (Foto: NRK / Martin Aas)
Nick Channon er «line producer» på FIFA13. (Foto: NRK / Martin Aas)

Gamescom, Köln: – Dette er underholdningsbransjen, forteller produsent Nick Channon hos utgivergiganten Electronic Arts.

– Selv om vi etterstreber realisme hele tiden, vil vi aldri gjøre noe som går på bekostning av det som er morsomt.

En ny utgave av den mest populære fotballspillserien på kloden er snart på vei ut i butikkene.

I de endeløse reklamevideoene til FIFA13 har EA reklamert med at dette er enda ett steg nærmere ekte fotball, men Channon fortsetter med å understreke at de ikke ønsker å lage en fotballsimulator.

– Du gjør ikke noe bare fordi det er virkelighetsnært, om det ikke er god underholdning. Balansen mellom realisme og en artig spillopplevelse er viktig for oss.

Klikk på bildet øverst i denne saken for å se video.

Oppdatert spillerinfo

For ihuga fotballtilhengere er det spesielt et grep som skal ta opplevelsen av spillet inn i den digitale tidsalderen. Blir en spiller skadet i en kamp, kan du velge å få oppdatert form og status på spillerne i FIFA13 forteller Channon.

LES: – FIFA er fotballens sosiale nettverk

– Vi vil at spillopplevelsen skal være oppdatert, i takt med det som skjer i den virkelige fotballverdenen. Noe som betyr at vi har utviklet «Kick Off»-delen helt fra bunnen av.

– Kommentatorene i spillet vil speile alt dette, overganger og slikt – om du selv velger denne funksjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FIFA 13 - Football Club. (Foto: EA)
Slik ser den sosiale delen av «FIFA13» ut - Football Club. (Foto: EA)

Ikke tom for ideer

Ny ballfysikk er kanskje den største endringen fra fjorårets spill, som fikk toppkarakter av Filmpolitiets anmelder Ali. Hva som skjer med ballen, hvor den er, og hvor den er på vei, vil være viktigere nå i følge Channon.

– Ballen har på en måte alltid vært klistra til føttene, (…) nå legger vi til en usikkerhetsfaktor. Men det er ikke tilfedig altså, forsikrer han.

ANMELDELSE: FIFA12 – når et fotballspill imiterer livet

Og legger heller ikke skjul på at de kommer til å lage et nytt fotballspill til neste år også, og at neste spill i serien vil være enda bedre enn FIFA13.

– Vi har fortsatt mange ideer, (…) og vi drives til å forbedre det markant hvert år. Hver uke når vi ser på fotball lærer vi noe nytt.

Er du en PES-tilhenger eller fortrekker du FIFA-spillene? Sleng inn dine synspunkter i kommentarfeltet.