Blizzard

  • The Secret World
  • Slippdato: 03.06.2012
  • Sjanger: MMORGP
  • Funcom har tidligere laget MMO-spillene Anarchy Online og Age of Conan.
  • Free-to-play er spill der spillerne kan laste ned spillet og spille det gratis. Modellen fordrer ofte at spillerne må bruke penger i spillet for å få fordeler og oppnå resultater raskere.

– Per i dag har vi ingen konkrete planer om å gå bort fra abonnementsmodellen, sier kommunikasjonsdirektør i Funcom Erling Ellingsen om The Secret World.

Funcom satset alt de hadde på MMO-spillet – det slo ikke særlig bra ut. Spillet gjorde det ikke så bra som forventet og mange mener at æraen til de store onlinespillene med månedlig betaling er over. Nå er det free to play-modellen som gjelder.

I et intervju med Gamesindustry.biz på mandag uttalte administrerende direktør i Funcom, Ole Schreiner, at Funcom har verktøyene de trenger for å gjøre The Secret World om til et free-to-play-spill.

Les også: Bekrefter kutt hos Funcom.

Kan legge om til free-to-play

Schreiner sa at siden spillet ble utviklet med abonnements-løsning i tankene, ble beslutningene som ble tatt under planleggingen og produksjonen av spillet basert på denne forretningsmodellen.

– Hvis vi hadde designet spillet som et free-to-play-spill ville vi ha gjort noen andre avgjørelser underveis, som for eksempel hvordan butikken i spillet fungerer og hvordan planen for nytt innhold etter lansering ville spille ut, sier Schreiner til Gameindystry.

– Når det er sagt så har vi definitivt de rette verktøyene for å gjøre The Secret World om til et free-to-play, eller kanskje en hybrid, hvis vi ønsker å gjøre det senere. Vi gjorde det med Age of Conan med stor suksess, sier han.

Holder seg til abonnementsmodellen

Kommunikasjonsdirektør i Funcom, Erling Ellingsen, sier til Filmpolitiet at Funcom har muligheten til å legge om spillet til en gratis modell takket være den fleksible teknologien de har bygget opp og allerede implementert i for eksempel Age of Conan.

Han avviser imidlertid at Funcom har umiddelbare planer om å gjøre The Secret World til free-to-play i nærmeste fremtid.

– For oss var det viktig å kommunisere at vi har den tekniske fleksibiliten til å gjøre den endringen skulle vi bestemt oss for at det var det beste for spillet, forteller han.

– Funcom har lang erfaring med alternative forretningsmodeller, Anarchy Online var tross alt det første abonnementsspillet som gikk free-to-play, så det var helt naturlig for oss å passe på at vi har den tekniske støtten i The Secret World også for maksimal fleksibilitet og konkurransedyktighet, sier Ellingsen til Filmpolitiet.

The Secret World ble belønnet med terningkast fem da Filmpolitiet vurderte det tidligere i år. Dette er et solid spill som er utfordrende og engasjerende. Derfor er det synd at spillet har solgt så dårlig som det har gjort.

Les anmeldelsen her!

Kanskje free-to-play er redningen? Hva tror du? Diskutér i kommentarfeltet!