Filmplakat til «Gåten Ragnarok»

  • Gåten Ragnarok
  • Norsk eventyrfilm
  • Regissør: Mikkel Brænna Sandemose
  • Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Bjørn Sundquist, Nicolai Cleve Broch, Sofia Helin
  • Premiere: Høsten 2013

– Sigurd er arkeolog, lidenskapelig opptatt av vikingtiden og han har sammen med sin døde kone blitt veldig opptatt av Osebergskipet og noen hemmelig inskripsjoner, forteller skuespiller Pål Sverre Hagen til Filmbonanzas reporter Thomas Alkärr.

De siste ukene har flere hundretusener nordmenn sett Hagen i rollen som Thor Heyerdahl i den nye filmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen. Eventyrfilmer ser ut til å tiltrekke den populære skuespilleren.

I sommer var han på sett i gruvene ved Blaafarveværket og spilte hovedrollen som Sigurd i eventyractionfilmen Gåten Ragnarock.

FILMBONANZA: Ane Dahl Torp og Henrik Rafaelsen gjør krisedårlig 80-tallsklassiker på nytt

Se video fra filmsettet øverst i denne artikkelen

Parallellene til Indiana Jones-filmene er mange, regissør Mikkel Brende Sandemose forteller at han gjør mange grep for at filmen ikke bare skal være en blåkopi av allerede kjente eventyrfilmer.

– Vi har forankret vår film i noe norsk og nordisk utgangspunkt, noe som er viktig for at denne filmen skal fungere her.

Eventyrfiguren Sigurd har også ei kvinnelig og hardslående kompanjong ved sin side. Sofia Helin har fått et kjent ansikt i både Norge og resten av verden etter at hun spilte rollen som Saga Norén i den populære serien Broen, i Gåten Ragnarock spiller Helin eventyreren Elisabeth som har mer bein i nesa enn hovedpersonen Sigurd. Ikke så ulikt Speilbergs kjente eventyrfilmer.

– Man tar den gleden man har fra de filmene en har sett, og prøver å få den energien over i vår film, avslutter regissøren.

Vi i Filmpolitiet håper Sandemose har sjekket ut vår liste over de beste eventyrfilmene – der kan han hente så mye inspirasjon han bare vil.

TOPP 5: Eventyrfilmer – legg inn dine favoritter i kommentarfeltet

Gåten Ragnarock har premiere høsten 2013. Se sesongpremieren på Filmbonanza torsdagskveld kl. 2130 på NRK2