«Merry Tolkien Week» er en frase du kanskje har hørt denne uka? Det er fordi Tolkien-uka alltid feires den samme uka som 22. september hvert år – dagen da både Bilbo og Frodo har bursdag.

I år sammenfaller Tolkien-uka med 75-årsjubileumet til utgivelsen av Hobbiten. I den anledning har Peter Jackson og New Line Cinema gitt oss en flunkende ny trailer fra The Hobbit: An Unexpected Journey, og vi liker det vi ser!

Anmeldelse: Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy – Extended Edition på Blu-ray.

The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).

Spennende nye bilder

I den første traileren for filmen, som kom ut i desember i fjor, ble vi introdusert for de tretten dvergene som drar med Bilbo en svært så uventet reise.

Mot slutten av traileren fikk vi en bitteliten smakebit på Bilbos første møte med Gollum, i den nye traileren får vi se litt av den skjebnesvangre gjetteleken de to spiller dypt inne i fjellet.

Litt av Gandalfs eventyr når han ikke er sammen med Bilbo, og hva han gjør i Rivendell, blir avslørt. Dette er noe Jackson har skrevet inn i manuset, basert på tilleggsinformasjon i appendiksen til Ringenes Herre og fra The Book of Unfinished Tales.

Hvis du allerede gledet deg sykt til The Hobbit: An Unexpected Journey, så gleder du deg nok ikke noe mindre til 12. desember nå!

Vi i Filmpolitiet kommer også til å feire Tolkien-uka, hobbitbursdag og 75-årsjubileum – følg med til helgen for mer spennende Hobbit-stoff på Filmpolitiet!

Se traileren i toppen og diskuter den i kommentarfeltet under bildgalleriet.

[artikkelgalleri galleriartikkelid=»150943″ bredde=»640″ hoyde=»360″]