I natt kom endelig traileren til The Hobbit: An Unexpected Journey, den etterlengtede filmatiseringen av J.R.R Tolkiens Hobbiten.

Også denne gangen er det Peter Jackson som filmatiserer Tolkiens verk. Guillermo Del Toro forlot registolen i mars i fjor på grunn av for mye forsinkelser.

Forventningene er mildt sagt store til Bilbos første og svært uventede reise. Derfor var det med hjertet i halsen jeg så den første traileren for filmen i dag tidlig.

SE OGSÅ: Filmpolitiets årskavalkade – Det beste fra 2011!

Tro mot stemningen

Hobbiten er en bok som betyr veldig mye for veldig mange, og det var sikkert flere Tolkien-fans enn meg selv som fikk en liten klump i halsen og tåre i øyekroken av traileren.

Jeg synes nemlig den holder seg tro mot stemningen i boken. Jeg likte godt Martin Freemans tolkning av den en gang så pertentlige hobbiten og Ian McKellen er som alltid perfekt som gamle Gandalf.

Les også: Dette gleder vi oss til i 2012!

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Filmpolitiet gleder seg til å se Martin Freeman som Bilbo Baggins i The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).

Hva skjer med Galadriel?

Det er imidlertid ting jeg reagerer på. Med det samme skuespillerne i filmen ble kjent har jeg og mange andre fans stusset over hvorfor Cate Blanchett sitt navn dukker opp som Galadriel på rollelisten.

Galadriel er nemlig ikke med i Hobbiten. Bilbo og dvergene stopper riktignok i Rivendell når de legger ut på reisen til Ensomfjellet (Lonely Mountain), men Galadriel er ikke en av alvene de møter der.

Jeg reagerer derfor med skepsis på Galadriels møte med Gandalf i traileren. Jeg regner med at dette er et av grepene filmskaperne gjør for å binde filmen sammen med Ringenes Herre-filmene.

Det er også mulig at Galadriel hentes inn for å gi seerne en forklaring på hvorfor Gandalf kaster Bilbo ut i dette eventyret, noe jeg synes er helt unødvendig. Gandalf hadde sine egne grunner.

Likevel – etter å ha sett traileren gleder jeg meg mer enn noen gang til 12.12.2012 når filmen har premiere. Og jeg gleder meg til å høre mer av Howard Shores fantastiske filmmusikk som vi fikk et gjensyn med i traileren. Dette blir bra!

Hva synes du om traileren? Gleder du deg til filmen? Legg igjen din kommentar under bildene fra Hobbiten!

 

Ian McKellen som Gandalf i The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).

Richard Armitage som Thorin Oakenshield i The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).

The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).

The Hobbit: An Unexpected Journey. (Foto: New Line Cinema).