2011 går mot slutten og det er på tide å se fremover! Vi i Filmpolitiet håper på et nytt år med god underholdning fra TV-, film- og spillverdenen, men hva er det vi gleder oss mest til?

I ‘Filmpolitiets årskavalkade’ på NRK3 i kveld kl. 20.15, skal Filmpolitiets redaksjon avsløre de topp 5 tingene vi gleder oss mest til i året som kommer.

SE: Sendingen på nett allerede nå!

Vi har avholdt hemmelig avstemning og kommet frem til fem titler som er de vi gleder oss mest til i året som kommer.

Dette er altså Filmpolitiet-redaksjonen sin personlige topp 5-liste.

Se de nominerte og stem over hva DU gleder deg til her!

5:

The Avengers (film)

BIRGER: Marvel har vist seg fullt kapable til å overføre sine helter fra tegneserie til film! I 2011 var både Thor og Captain America fantastiske nye bekjentskaper på kinolerretet. Begge havnet på min topp 10-liste over årets beste filmer. Og tidligere har både Iron Man og Hulken vært gjenstand for imponerende filmer.

Da sier det seg selv at forventningene vokser foran filmen som samler dem alle, The Avengers! Her må de jobbe sammen for byrået S.H.I.E.L.D under ledelse av Nick Fury (Samuel L. Jackson) for å redde verden fra en rominvasjon!

Det er mange kjente fjes i denne filmen. Robert Downey Jr. er Iron Man, Chris Hemsworth gjentar rollen som Thor, Chris Evans er Captain America og Scarlett Johansson dukker opp som Black Widow.

Regien er ved Joss Whedon, ja, karen bak tv-serien Buffy – The Vampire Slayer, men viktigere; den sterkt undervurderte sci-fi-serien Firefly!

Premiere: 27.04.2012. Trykk på bildet av Evans og Downey Jr. for å se The Avengers-traileren!

Les også: De beste filmene i 2011!

Chris Evans som Captain America og Robert Downey Jr. som Tony Stark i The Avengers. (Foto: The Walt Disney Company Nordic).

4:

The River (serie)

TORFINN: Det er jo oppe og avgjort at ikke alt Steven Spielberg tar i blir til bæsj nå, og da ble det plutselig lov å glede seg til The River igjen.

Spielberg står øverst som sjefsprodusent, men skaperen av The River er Oren Peli, mannen bak Paranormal Activity – en film som har fått folk til å sove med lyset på. Med seg har han sci-fi- og mysterieveteranene Michael R. Perry og Michael Green.

Historien går kort ut på at en berømt oppdager og TV-personlighet ved navn Emmet Cole forsvinner i en av Amazonas’ uutforskede deler – på leting etter magi.

Etter seks måneders tid, når Cole for lengst er antatt død, aktiveres plutselig nødsenderen hans hjemme hos de etterlatte i USA. Nødsignalet kan spores, og dermed iverksettes en redningsaksjon med blant annet Coles kone, sønn, en dokumentarfilmskaper og andre nøye utvalgte deltagere som skal ta seg inn i Amazonas for å finne signalets opphav.

Jeg gleder meg som en hund til eieren kommer hjem, for å si det mildt.

Premiere: 07.02.2012 i USA. Trykk på bildet under for å se traileren!

Les også: Årets beste serier!

I The River legger vi ut på eventyr i Amazonas. (Foto: ABC Studios).

3:

Hobbiten: En uventet reise (film)

BIRGER: Ringenes Herre var en monumental trilogi som står som en påle i filmhistorien. Ja, så store ord kan man trygt bruke om Peter Jacksons mesterverk. Kan han makte å matche dem med de to kommende Hobbiten-filmene? Jeg tror og håper det.

Jackson har Midgard-universet i blodet. Han har de filmatiske evnene som skal til for å overføre det til lerretet.

Han har også mange av de samme nøkkelpersonene rundt seg i den nye produksjonen. De jobber nok hardt for å få laget en film som tilfredsstiller hardbarkede fans med høye forventninger.

Et lite skår i gleden for mitt vedkommende, er at dette er en 3D-produksjon. Øynene mine har ikke blitt helt venner med dette formatet. Men om noen film skal greie å overbevise meg om 3D-bildets fortreffelighet i 2012, må det bli denne!

Premiere: 12.12.2012! Trykk på bildet av Bilbo og dvergene for å se den rykende ferske traileren til Hobbiten!

Filmpolitiet gleder seg til å se Martin Freeman som Bilbo Baggins i The Hobbit. (Foto: New Line Cinema).

2:

The Last Guardian (spill)

RUNE: Noen spillskapere lar seg ikke presse av økonomiske hensyn eller sinte sjefer i spillselskaper. Fumito Ueda er en egenrådig og særegen fyr, som står bak to av 2000-tallets mest anerkjente spill; Ico og Shadow of the Colossus.

Nå har han jobbet i nærmere seks år med sitt nyeste prosjekt, som endelig skal få se dagens lys i 2012. The Last Guardian, som på japansk heter  ”Hitokui no Ōwashi Toriko” eller “Trico, den menneskespisende ørnen”, handler om forholdet mellom gutten og dyret.

Jeg venter en dypt engasjerende spillopplevelse, som i likhet med Uedas andre spill – byr på en emosjonell og sterk fortelling.

Slippdato: TBA. Trykk på bildet av gutten og hunden for å se en sniktitt på The Last Guardian!

Les også: De beste spillene i 2011!

Det blir spennende å se hva Fumito Ueda har gjort i The Last Guardian. (Foto: Sony Computer Entertainment).

1:

Prometheus (film)

BIRGER: Det kiler i magen min når jeg tenker på at jeg snart skal få se den første science fiction-filmen fra selveste Ridley Scott siden klassikeren Blade Runner fra 1982! Vi snakker altså om min favorittregissør og min favorittsjanger. Bedre kan det ikke bli!

Prometheus startet som en direkte prequel til Scotts film Alien fra 1979, også det regnet som en klassiker. I manusarbeidet utviklet filmen seg til å bli noe mer, noe annet, noe større. Scott har sagt at historien har Alien-DNA fra den første filmen. Hva det betyr er vanskelig å si.

Dette skal handle om en gruppe romfarere som leter etter menneskehetens opprinnelsen i en mørk avkrok av universet, men må kjempe en fryktelig kamp for å redde menneskets fremtid. Jeg trenger ikke vite mer.

Premiere: 01.06.2012! Trykk på bildet av Logan Marshall Green, Noomi Rapace og Michael Fassbender for å se de to teaserne hos iTunes.

Prometheus. (Foto: 20th Century Fox Norway)
Prometheus. (Foto: 20th Century Fox Norway)