Se Filmpolitiets årskavalkade her!

Og trykk her for å se lista over årets beste filmer, og her for å se lista over årets beste spill hvor du kan legge igjen dine egne kommentarer!

5:Shameless – sesong 1

Denne nokså mørke komedien tar ‘hvit skit’ til nøye høyder. William H. Macy er det alkoholiserte familieoverhodet i Gallagher-familien – en ekstremt sjarmerende og brokete forsamling unger og ungdom som lever ‘det gode liv’ under fattigdomsgrensa i Chicago.
Shameless har gått på Canal + i år, og kommer på den nye TVNorge-kanalen VOX i januar.
(Foto: Showtime)

 

4Treme – sesong 1

Treme er The Wire-skaper David Simons hyllest til New Orleans – byen som fikk skambank av orkanen Katarina og senere av USAs regjering.
Serien handler om overlevelse og hverdag blant musikere, restauranteiere, politikere og politi og renner over av fantastisk musikk og sære figurer.
(Foto: HBO)

 

3:En moderne familie – sesong 2

Fantastiske figurer og råbra manus gjør En moderne familie mye bedre enn det jeg kan få det til å høres ut som med bokstaver og ord: en mocku-komedie om tre forskjellig sammensatte familier som lever sine hysterisk artige ‘vanlige’ liv med et kamera i huset.
(Foto: ABC)

 

2:Breaking Bad – sesong 2

Walter Whites reise fra å være (snart) far til to, gift A4-borger og kjemilærer til å bli en storfisk i New Mexicos narkotikamiljø, er årets hardeste TV-opplevelse for min del.
Hans medsammensvorne, Jesse, går en minst like hard vei – men på sin måte.
I sesong to kommer Walters personlighetsforandringer rennende på i små doser og Breaking Bad viser seg som en av nåtidens heftigste pågående TV-skildringer.
(Foto: AMC)

 

1:

Game of Thrones
– sesong 1

Det mest fantastiske med fantasyserien Game of Thrones er at uansett hvor kameraet snur seg, fanger det inn en fantastisk verden hvor alle figurer og omgivelser fenger og engasjerer meg.

Den legger seg lett på toppen blant 2011s beste serier, og det til å være en førstesesong!

Game of Thrones har gått på Canal + i høst, og dere som skal se den på NRK1 i januar går ingen kjip etterjulsvinter i møte.
(Foto: HBO)

Det var de fem beste seriene i året som er på hell. Er det noen serie som mangler blant de fem beste? Bruk to minutter i kommentarfeltet under og opplys oss!