Etter at Homeland gjorde storeslem under årets Emmy-prisutdeling i september, har det vært knyttet store forventninger til sesong to av terrorthrilleren.

Jeg har sett den første episoden og kan konstatere at sesongen så langt står til forventningene og mer til. Jeg blir ikke overrasket om Homeland blir den store Emmy-vinneren neste år også!

Spenning fra første stund

Første sesong av Homeland avsluttet med at den bipolare CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes) fikk sparken fra Homeland security og ble innlagt på psykiatrisk avdeling.

Vi så med vantro på at nøkkelen til å avsløre den tidligere marinesoldaten Nicholas Brody som hjernevasket Al-Qaeda-terrorist, ble slettet fra minnet hennes med elektrosjokkbehandlingen hun frivillig utsatte seg for.

I starten av sesong to møter vi en Carrie som prøver å få livet og psyken på rett kjøl igjen. Hun bor hos familien, har faste rutiner og holder seg langt unna den tidligere jobben.

Når en av Carries gamle informanter plutselig melder seg for CIA, må hun igjen stille opp for byrået for å hente inn viktig informasjon. Som en engangsforeteelse sender de henne på et hemmelig oppdrag til Beirut, og det tar ikke lang tid før Carrie igjen blir sykelig oppslukt i arbeidet.

Homeland bruker svært liten tid på å hente frem den intense spenningen fra første sesong.

Bare minutter inn i første episode blir jeg revet med av terrordramaet som utspiller seg. Jeg heier på Carrie og vil at hun skal klare å takle terroristene og få den anerkjennelsen hun fortjener. Samtidig er jeg nervøs og stressa på vegne av Brody, og holder pusten når det ser ut til at han er i ferd med å bli avslørt.

Les også: Topp 5: TV-serie-hausten – Det er mykje bra på TV-fronten i haust!

Se traileren for sesong 2 av Homeland her. (Anmeldelsen fortsetter under videoen).

Sterke skuespillerprestasjoner

I tillegg til et drivende godt manus har Homeland en usedvanlig bra rollebesetning. Både Claire Danes og Damien Lewis fikk Emmy for beste hovedrolle i en dramaserie for sine prestasjoner i første sesong av Homeland, og basert på episoden jeg har sett blir jeg ikke overrasket om de vinner igjen neste år.

Carrie og Brody er begge rollefigurer fulle av indre konflikter. På grunn av sin bipolare lidelse sliter Carrie med å stole på sine egne vurderinger, mens Brody har samvittighetskvaler og sliter i dobbeltlivet som kongressmann og tilhenger av terroristen Abu Nazir.

Mandy Patinkin i Homeland. (Foto: Showtime).

Både Claire Danes og Damien Lewis klarer å formidle dette på en måte som virker troverdig, men jeg lar meg spesielt imponere av Danes i Carries maniske øyeblikk.

Kameraføringen i Homeland krever mye av skuespillerne. Tette og nære skudd fordrer at skuespillerne kan formidle rollefigurenes indre konflikter og følelser på en overbevisende måte.

Spesielt gjennom ansiktsuttrykk og det ville blikket i øynene overbeviser Danes meg om at det er en person med sterke problemer jeg ser på TV-skjermen.

Også Mandy Patinkin, som spiller Carries mentor Saul, og Morgan Saylor, som spiller Brodys datter Dana, gjør inntrykk – Patikin som den trygge veilederen som sliter med å ha tro på Carrie etter alt hun har vært gjennom, og Saylor som furten tenåring i fullt opprør og usikker datter som vil holde på farens hemmeligheter.

Det virker som vi kommer til å få se mer til Saylor denne sesongen, og det skal bli spennende å se hvordan rollefiguren hennes utvikler seg videre.

Les også: Anmeldelse av Forbrytelsen sesong 3 – Intens krim etter velkjent oppskrift.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet).

Carrie på hemmelig oppdrag i sesong to av Homeland. (Foto: Showtime).

Intens og nervepirrende

Om andre sesong av Homeland fortsetter like bra som den begynner så har vi en intens og nervepirrende sesong i møte.

Hva er det egentlig som foregår i hodet på Brody, hvem er muldvarpen i regjeringen og hva skjer med videoen Brody filmet i første sesong?

Kan det bli mer spennende nå? Jeg har store forventninger til resten av sesongen.

Dette er en omtale basert på den første episoden i sesongen. Homeland går på TV2 mandager klokken 22.40.

Om

Homeland
  • Homeland
  • Slippdato: 08.10.2012
  • Sesong: 2
  • Utgiver: Showtime
  • Sjanger: Drama, Thriller