Klokken 0700 onsdag morgen norsk tid startet den første visningen av Hobbiten: En uventet reise i hovedstaden på New Zealand. Tusenvis av fans samlet seg for å se stjernene gå opp den røde løperen.

Del dine tanker, reaksjoner og diskuter i kommentarfeltet nederst i saken. Er du redd for at forventningene kan bli for høye?

ANMELDELSE: The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy – Extended Edition

Stjernene har brukt over tre timer på å komme seg inn i kinosalen. Bla deg nedover for å se nattens bilder under reprisen av direktesendingen fra den rødeløperen.

Get Adobe Flash player

Fra den røde løperen

Vi i Filmpolitiet varmer opp med å sjekke bildene fra nattens hendelse, forventningene er skrudd i taket før den norske premieren den 12. desember.

Du kan varme opp med å delta i vår tegnekonkurranse Tegn en hobbit her.

Over: Peter Jackson går ut på en utendørsscene under verdenspremieren på Hobbiten. Tusner av fans jublet da regissøren viste seg. (Foto: AFP PHOTO / Marty Melville)

Under: Skuespiller Andy Serkis fikk flere priser og nominasjoner for sin rolle som Gollum i den første Ringenes Herre-trilogien. Her jubler han til reporterne over at en ny trilogi er ferdig innspilt. (Foto: AFP PHOTO / Marty Melville)

Over: Kinoen I Wellington hvor verdenspremieren finner sted er pyntet. Hele New Zealand har gått inn i premieremodus med kostymer, dekorasjoner og statuer fyller hele hovedstaden. (Foto: REUTERS/Mark Coote)

Under: På hovedflyplassen i Wellington har Gollum fått en gigantisk statue som henger i taket. Lyst på fisk? (Foto: REUTERS/Mark Coote)

Over: Martin Freeman har hovedrollen som hobbiten Bilbo Baggins i Hobbiten: En uventet reise. Med solbriller på så han ut til å storkose seg på den rødeløperen. (Foto: AFP PHOTO / Marty Melville)

Under: Tusenvis av filmtilhengere sto i kø i flere timer for å se stjernene gå inn i kinosalen.

Over: Hele Wellington-by er bitt av Hobbiten-feber. Her et bilde fra før stjernene ankom den røde løperen.

Under: Skuespillergalleriet på Hobbiten-filmene utenfor Courteney Place i Wellington, åstedet for verdenspremieren. New Zealand er selvsagt hjemstedet til både Jackson, og stedet filmene er innspilt. (Foto: AFP PHOTO / Marty Melville)

Over: Den røde løperen er full av smilende ansikter, her Mark Hadlow – som spiller dvergen Dori. Hadlow har spilt i flere av Jacksons filmen, deriblant Muppets-parodien Meet the Feebles. (Foto: AP Photo/SNPA, Ross Setford)

Under:John Callen – som spiller dvergen Oin, en av følgets tretten reisende. Eit skjegg å leve opp til! (Foto: AP Photo/SNPA, Ross Setford)

Over: Regissør Peter Jackson sammen med dattera Katie, som faktisk har en rolle i filmen som hobbit. (Foto: AFP PHOTO / Marty Melville)

Under: Air New Zealand har vært en del av promoapparatet til Hobbiten-filmen, derfor må selvsagt skuespillerene besøke et fly eller to.