Konkurransen er nå avsluttet, her kan du se de tre vinnerene!

In a hole in the ground there lived a hobbit. – J.R.R. Tolkien

21. september var det 75-årsjubileum for den første utgivelsen av Hobbiten og nå har nedtellingen til Peter Jakcsons Hobbiten: En uventet reise begynt for alvor.

Som så mange andre gleder vi i Filmpolitiet oss til å se hva Jackson har klart å gjøre med John Ronald Reuel Tolkiens koselige eventyr om Bilbo Baggins reise til Ensomfjellet og tilbake igjen.

Se traileren for Hobbiten: En uventet reise her!

Last opp ditt bilde og vinn!

22. september var en festlig dag for fans av Tolkiens univers. Da hadde nemlig både Bilbo og Frodo bursdag, og det måtte Filmpolitiet selvsagt feire!

Som en liten bursdagshilsen, og for å gjøre ventetiden til filmen kortere, satte vi i gang en konseptkunstkonkurranse der du kan vinne både kinobilletter og effekter fra Hobbiten: En uventet reise som har premiere 12. desember!

Tolkien lagde hundrevis av illustrasjoner og skisser fra universet han skapte. I hans ånd vil vi derfor at du skal illustrere noe fra Hobbiten selv.

Lag et bilde av en figur, scene, eller noe annet du liker fra boka, ta bilde av det med mobilen, bruk taggen #hobbitkonk og last det opp på Instagram! Eller send tegningen på e-post til filmpolitiet@nrk.no. Da blir du med i trekningen av kinobilletter og Hobbiten-effekter.

Er du ikke flink til å tegne, sier du? Ikke noe problem! Du må ikke være kunstner for å være med i konkurransen, en strekmann med en ring kan være nok – vær kreativ!

Vinneren kåres i Filmpolitiet på radio, fredag 30. november – send inn din tegning nå!


Se de siste bildene tagget med #hobbitkonk fra Instagram:

[instapress tag=»hobbitkonk» piccount=»15″ size=»235″ title=»1″ effect=»fancybox»]

Konkurransen er nå avsluttet, her kan du se de tre vinnerene!

Litt inspirasjon!

Hvis du trenger å hente inspirasjon før du lager ditt bilde, kan du jo ta en titt på noen av illustrasjonene som allerede ligger der ute.

John Howe og Alan Lee er kjente kunstnere med tanke på Ringenes Herre og Hobbiten, og Tolkien hadde en ganske så sjarmerende strek selv.

Death of Smaug ble brukt som coverbilde på en tidlig paperback-utgave av Hobbiten. (Illustrasjon: J. R. R. Tolkien).

Det er tydelig å se hvor Peter Jackson og teamet hans har hentet inspirasjon fra når det gjelder Bag End. (Illustrasjon: J. R. R. Tolkien).

Smaug the Golden ble brukt på 1995-utgaven av Hobbiten her i Norge. (Illustrasjon: John Howe).

Alan Lee har laget bildene til illustrerte utgaver av både Hobbiten og Ringenes Herre. (Illustrasjon: Alan Lee).

Smaug's Fury. (Illustrasjon: Alan Lee).

Hva er din favorittscene fra Hobbiten? Diskutér i kommentarfeltet!