Lavbudsjettsfilmen Age of the Hobbits trues av søksmål etter bruk av ordet «hobbit» i tittelen. Produsentene av filmen, The Asylum , har tidligere stått for det den amerikanske pressen har kalt «mockbusters», filmer som rir på popularitetsbølgen til andre kinosuksesser.

Les også: Er desse litt for like?

Selskapet har tidligere stått bak filmer som Transmorphers, The Da Vinci Treasure og Snakes on a Train , som alle har profittert på orginalfilmenes markedsføring.

Nå saksøker produsentselskapene bak J. R. R. Tolkien-filmene, Warner Bros. og New Line Cinema, mockbuster-produsenten av samme grunn, skriver The Hollywood Reporter.

Den første filmen i Hobbiten-trilogien, som kjent er basert på Tolkiens bok, er nemlig rett rundt hjørnet. Filmen har premiere på norske kinoer 12. desember, og det har ikke manglet markedsføring for filmen. Noe The Asylum nå anklages for å dra nytte av.

Til sitt forsvar har produksjonsselskapet uttalt at det handler om et indonesisk stammefolk, en annen menneskeart kalt Homo Floresiensis, hvis rester ble funnet i 2003. Et stammefolk som riktignok har fått kallenavnet «hobbiter».

Se traileren til filmen Age of the Hobbits:

Ligner det for mye?