Følelsen av å åpne en eske med en splitter ny spillkonsoll er helt unik. Inne i boksen venter ukjente verdener med helter, skurker, drager, troll, terrorister, soldater, tropiske øyer og dødelige storbyer.

Wii U-konsollen er den første nye hjemmekonsollen på over seks år, og Nintendo vil igjen forsøke å endre måten vi spiller spill på.

I 2006 introduserte Nintendo Wii-konsollens bevegelsessensitive spillkontrollere. Det startet et gullrush i spillbransjen hvor Sony og Microsoft kom frem til sine egne måter å bruke spillernes bevegelser i spill.

Siden den gang har også smarttelefoner og nettbrett tatt over store markedsandeler i spillbransjen. Med sin nye konsoll vil Nintendo kombinere dette.

Denne artikkelen inneholder mine førsteinntrykk av Nintendos Wii U-konsoll. En fullstendig vurdering med terningkast kommer senere, når konsollen er blitt testet grundig. Vil du dele dine første inntrykk kan du gå til kommentarfeltet nederst i artikkelen.

ANMELDELSE: Nintendo Land – for lite til å selge en ny Nintendo-konsoll

Hva er nytt?

Wii U har støtte for 1080p HD-grafikk, men de første rapportene viser at spillene ofte blir oppskalert fra en lavere oppløsning på samme måte som f.eks. Xbox 360-konsollen.

GamePad-kontrolleren er Nintendo sitt forsøk på å smelte sammen en spillkonsoll og et nettbrett. Kontrolleren, som du holder med begge hendene, har en stor berøringsskjerm i midten – med den kan du få ekstra informasjon og samhandle med spill.

Nintendo Network er den japanske spillgigantens første forsøk på et moderne internettbasert system for å spille med venner. Denne delen av konsollen er ikke testet enda og vil bli vurdert i en fullstendig anmeldelse.

(omtalen fortsetter under bildet)

Skjermbilde fra «Nintendo Land». (Foto: Nintendo)
Med GamePad-kontrolleren kan spillere i «Nintendo Land» dele seg i to lag, selv om de sitter i samme stue. Et lag er spøkelsesjegere på TV-skjermen, mens spøkelset ser på en egen skjerm. (Foto: Nintendo)

Dette er bra

Selve konsollen er liten, og lett å gjemme unna om du ikke ønsker å ha den fremme. Alt du trenger, inkludert HDMI-kabel, følger med i pakken.

GamePad-kontrolleren føles solid, selv om den er laget i plast. Det er høy kvalitet på både kontrollere og konsoll, mens skjermen er lyssterk, slitesterk og har god oppløsning.

Muligheten til å spille mot venner på forskjellige skjermer er der. Samtidig som Wii U rom åpner for nye måter å tenke spillunderholdning på konsoller.

Selve maskinen er flere hakk kraftigere enn sin forgjengen og kan sammenlignes med dagens konsoller som Xbox 360 og Playstation 3.

Med korte tastetrykk kan den også kaliberes til å brukes som fjernkontroll til TV-en, dermed blir Wii U-kontrolleren en sentral del av stua.

Nettleseren til Wii U. (Foto: Nintendo)
Nettleseren til Wii U fungerer godt og er rask, men sliter med nettsider som krever flash. (Foto: Nintendo)

Dette er ikke bra

Menysystemet er tregt. Etter å ha valgt hovedmenyen på GamePad-kontrolleren kan det ta opptil 20 sekunder går forbi før hovedmenyen kommer opp.

Berøringsskjermen er skapt med med utgangspunkt i teknologi (resistiv) som begrenser antall fingre som kan brukes samtidig.

Skjermen kan kun oppfatte et enkelt trykk omgangen, noe som kan være forvirrende for dem som er vant til Apple sine smarttelefoner og nettbrett, eller andre Android-baserte enheter.

Å importere og spille Wii-titler kan være en tålmodighetsprøve. Et knappetrykk gjør at konsollen starter på nytt i Wii-modus, noe som betyr at du ikke har rask tilgang til konsollens vanlige funksjoner om du vil spille Wii-spill.

ANMELDELSE Playstation Vita – god konsoll, men kan den konkurrere med mobiltelefonen?

Foreløpig konklusjon

Etter en uke med Wii U-konsollen er det umulig å dra større slutninger. Nintendo sitt forsøk på å tenke nytt rundt måten vi samhandler med spill på er konsollens sterkeste side. Den ekstra skjermen GamePad-kontrolleren tilbyr åpner for nye måter å spille sammen med andre på. Det vil også være konsollens viktigste kort i tiden fremover.

Makter Nintendo å sette fokus på det å spille sammen, i en tid som stadig neglisjerer lokal flerspiller, vil nok Wii U-konsollen bli en suksess.

Det jeg virkelig lurer på er hva som egentlig er planen bak Wii U. Til tross for at jeg har fulgt med på utallige pressekonferanser, skjønner jeg ikke helt hvordan denne konsollen skal revolusjonere mediehverdagen min.

Er det fortsatt bevegelseskontrollere som er viktig, eller er det den nye skjermen?

På en annen side. Følelsen av å pakke opp en Wii U gir meg inntrykk av å åpne en dør til et ukjent rom. Det er spennende å se hva konsollen vil ta med til bords i en stadig mer intens teknologisk utvikling. Nintendo er kjent for å gå sine egne veier, det gjør de også denne gangen.

Hva er dine førsteinntrykk av Nintendos nye konsoll? Skal du kjøpe Wii U?

Legg inn dine erfaringer i kommentarfeltet – endelig vurdering av Wii U-konsollen kommer i uke 50.