«Hobbiten: En uventet reise» spilte inn 84,8 millioner dollar i løpet av de første tre dagene i USA, ifølge Entertainment Weekly.

Det betyr at filmen har slått «I Am Legend», som med 77,2 millioner dollar siden 2007 har hatt den forrige rekorden for den filmen med premiere i desember som har spilt inn mest penger.

Gollum (Andy Serkis) i Hobbiten: En uventet reise (Foto: Warner Bros. Pictures).
Mange ville ha et gjensyn med Gollum (Andy Serkis) i «Hobbiten: En uventet reise». (Foto: Warner Bros. Pictures).

Over 100.000

Her hjemme har 113.056 nordmenn sett Bilbo Lommelun og dvergenes eventyr i løpet av den første helgen, viser tall fra Film&Kino mandag formiddag, noe som plasserer filmen solid på kinotoppen i Norge for øyeblikket.

– Det er veldig bra tall, spesielt med tanke på at så mange har sett filmen allerede, sier Ingar Johansen, som jobber med statistikk og analyse i Film&Kino, til Filmpolitiet.

For «Hobbiten» hadde premiere allerede 12. desember, så totalt har 197.873 Tolkien-fans sett filmen så langt.

Tallene for åpningshelgen ligger imidlertid litt under den forrige filmen som var basert på J.R.R. Tolkiens verk, den tredje «Ringenes herre»-filmen «Atter en konge». Den første helgen etter premieren hadde 140.104 nordmenn sett filmen.

– Vil slå kinoåret 2011

Johansen sier at filmene som går på norske kinoer har hatt gode besøkstall den siste tiden, og det totale besøkstallet i år nærmer seg nå fjorårets 11.650.050 kinobesøk.

– Vi kommer helt sikkert til å passere dette i løpet av utgangen av året. I år vil vi nok ende på et totalt besøk på opp mot 12 millioner, sier han.