Dan Akroyd, her da han mottok den kanadiske fortjenestemedaljen i 1999. (Jim Young REUTERS)
Dan Akroyd, her da han mottok den kanadiske fortjenestemedaljen i 1999. (Foto: Jim Young / REUTERS)

Dramaet rundt en ny Ghostbusters-film fortsetter.

Dan Aykroyd gikk tidligere i uka hardt ut mot Bill Murray i et intervju i magasinet Esquire da han var på tur i New York for å promotere det nye vodkamerket sitt (!).

Akroyd fortalte at Murrays underskrift er det som mangler for at manuset til Ghostbusters 3 skal bli en film.

– Jeg har en-femtedel av stemmene; sammen med filmstudioet, Ivan Reitmann (regissør av de to første filmene, journ.anm.), Bill Murray og Harold Ramis. Vi må alle være enige og skrive under på kontraktene – det vil si, kanskje ikke «Billy» siden han for to år siden sa: «I don’t want to be involved».

BLU-RAY: Ghostbusters – fremdeles knakende god underholdning

Flere manus til en ny film om spøkelsesjegerne har blitt forkastet i løpet av de siste årene, og Akroyd forteller videre om en klausul i kontraktene om hvor mange ganger det er mulig å si nei før prosjektet går videre uansett. Dermed er det advokatene som nå må jobbe for å realisere Ghostbusters 3 uten Murray.

Eksentrisk stjerne

Murray er beryktet for å være vanskelig å få tak i. Stjerna har ikke egen agent og tar imot jobbtilbud via en telefonsvarer han sjekker med ujevne mellomrom.

– Når telefonen begynte å ringte for mye, måtte jeg få presset tilbake til et nivå som jeg kunne takle. (…) Bare da kan jeg jobbe, fortalte Murray selv da Iron Man-stjerna Robert Downey Jr. fortalte at filmstudioet ville ha Ghostbusters-stjerna med i superheltfilmene.

– Vi ville at Bill skulle vurdere en rolle vi hadde åpen i Iron Man, men ingen kunne finne ham, fortalte Downey Jr. ifølge et intervju i magasinet Esquire.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Arkivbilde av «Ghostbusters». (Foto: NTB Arkiv)
Arkivbilde fra «Ghostbusters» (1984). (Foto: NTB Arkiv)

TOPP 5: Spøkelsesfilmer – hvilken er din favoritt?

Planene om enda flere Ghostbusters-filmer er også klare ifølge Akroyd, som forsøker å gjøre prosjektet enda mer spennende for både studiosjefene og for Murray. Hva med å la hele gjengen dra til helvete?

– Hør på dette, etter denne første filmen og kanskje en til: «Man-hell-ttan» og Ghostbuster-gjengen i helvete, det ville vært så tøft, men kanskje vi må lage vanlig film eller to før vi kommer dit.

Dårlig stemning, primadonnanykker og generelt Hollywood-drama til tross, Akroyd vil gjerne ha med sin gamle venn: – Jeg ville elsket om Billy ringte i morra og sa at han vil jobbe med oss.