At filmskapere som jobber med sci-fi må ta godt vare på fansen sin blir svært tydelig hver gang et univers eller en historie skal gjenopplives eller vises på kinolerretet for første gang.

Nå ser det ut til regissør og produsent J.J.Abrams virkelig har tatt oppgaven på alvor – han har nemlig latt én «trekkie» få en privatvisning av den neste Star Trek-filmen Star Trek Into Darkness.

Den utvalgte filmnerden heter Dan, er 41 år gammel, og er diagnostisert med uhelbredelig krefttype. Med god hjelp fra venner og familie fikk han gjennomslag for sitt siste ønske via nettsamfunnet Reddit, nemlig å se den nyeste Star Trek-filmen Star Trek Into Darkness.

Les også: Topp 5: Romskip

– Det var utrolig godt for både familie og venner å endelig få noen gode nyheter fra vår kant. De vet hvor viktig film er for Daniel, og vi kunne ikke sett for oss en bedre måte å oppmuntre ham på, har Dans kone uttalt.

Les anmeldelsen av J.J.Abrams’ Star Trek her

We, his friends and family, the love of my life – WOULD LOVE him to be able to see the Star Trek movie but even the 10 minutes of the trailer would be AMAZING.

Les hele innlegget på Reddit

Hun forteller videre hvor rørende det var å oppleve hvor viktig det var for Abrams at Dan likte det han så, da filmen som ble vist ikke var 100% ferdig.

– Å få frem et smil hos noen som er så syk som han betyr virkelig mye, sier kona.

Det var egentlig meninga at oppfølgeren til Star Trek fra 2009 skulle ha premiere sommeren 2012. Star Trek Into Darkness ble utsatt, og fans verden over må nå vente til våren før de får se JJ Abrams’ fortsettelse av historien. Filmen har norsk premiere 5.mai.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Oooh, gleder meg, forrige film var en favoritt, langt bedre enn de fleste av de eldre. 

  • Akhenaton

    Gleder meg jeg også! Er enig i at 2009 filmen reboota Star Trek universet etter flere års fravær etter at Enterprise ble kansellert. Savnet er jo stort etter en ny tv-serie basert på Start Trek universet også, men vi får håpe at det kommer masse nye filmer, i det minste! Av de gamle er jeg enig ikke alt er like bra gjennomført, men de har sin sjarm. (Litt moro er det at en ung Tom Hardy spiller selveste nemesis i Star Trek Nemesis, da). Jeg ser titt og stadig på Wrath of Kahn, The Search for Spock, Voyage Home og Final Frontier, og litt First Contact. Av seriene føler jeg etter å ha sett alt utenom den første tv-serien fra 60-tallet og Voyager, at Enterprise stakk seg ut som den desidert beste.

   http://www.youtube.com/watch?v=SQeMknVWuU0 <- skal ikke si den frister til å se heller 😀

  • BrannEbest

   Voager er den desidert beste 😉 se den =)

 • Prient Mahes

  Nice

 • Det synes jeg var veldig snilt gjort. Det er bra det finnes de som tar så godt vare på fansen sin (:

  • Joda, også veldig god reklame for filmen.

   • Neo

    Må godhet alltid være reklame? Det bryr vel denne kreftsyke mannen midt i rassen hva som eventuelt blir av reklame ut av det.

   • HaakonErlingLaland

    En heldig bieffekt av en innmari godhjertet gest. Trenger ikke overtolke absolutt alt!

    • Enig. De er mennesker som alle andre, og filmen får nok oppmerksomhet uansett når den kommer ut. Jeg tror ikke dette ble gjort med tanke på PR.

 • En hyggelig gest og fint og se at verden har sine øyeblikk av godhet. Ang Star Trek og hva som er bra så har de fleste seriene og filmene sin sjarm. Jeg har ALT unntatt «The Animated Series», og når det kommer til kvalitet er det vanskelig å sammenligne. De originale episodene er fra 60-tallet og de siste kom etter år 2000, så teknikken var annerledes. Kirk og Spock er jo legendariske og de har jo også gått tilbake til disse karakterene i den siste filmen. Enterprise var jo starten, og kom før Kirk-perioden, og alt er nytt for dem, men den har også mer action, noe som jo var trenden i filmer og serier da den kom. The Next Generation er min personlige favoritt, der de virkelig hadde et flott karaktergalleri med Patrick Stewart som kapein Picard, en virkelig god skuespiller. Data er også en favoritt. Voyager er også en godt laget serie med gode historier og plott men den svakeste er nok Deep Space 9. Selv om jeg liker den, så har den ikke den utforskende delen de første seriene hadde (og filmene). Enterprise manglet de moralske dilemmaene som stort sett har dukket opp i filmer og serier når det kommer til Star Trek. Den siste filmene var også svak på dette området, selv om det var en bra film. Live long and prosper 🙂

 • N N

  star trek the motion picture var den förste…
  mvh
  knut

 • Dette var skikkelig gemt gjort! 🙂

 • m0rt1

  Det er bra gjort:)

 • tanga trond

  DET er hva han velger å fokusere på i sin siste tid? En kjip film?

  «Jeg …skulle ønske at jeg hadde sett mer på tv…..» Ikke fullt så bevingede siste ord.

  • Øyvind Sandbakk

   Vedkommende døde visstnok fredag. På torsdag spurte kona hans om han måtte gå på do. Han skal visstnok ha svart «I’m going…. into the future». Bedre siste ord det kanskje.

 •  Får troen på mennesket av slike ting 🙂

 • star wars er mye bedre en star trek. og finnes andre serie og filmer som er mye bedre enn det her. blæ

  • Star Wars og Star Trek kan ikke sammenliknes, for de tilhører to vidt forskjellige sjangere. Star Wars er fantasy, og Star Trek er science fiction.

 • Star Wars er teknisk barnetv i forhold til Startrek! 
  Gene Roddenberry var langt nok forut sin tid, til at man har første utgave av «Tricorder» på ISS alt nå…Nasa forsker på fremdriftssyetemet «Warp-drive» nå…Startrek er en fremtidsvisjon basert på mest vitenskapelige fakter/muligheter, Star Wars er en ren fiksjon, med fokus kun på handling…
  Jeg hyller Gene Roddenberry som en av tidenes mest fantastiske historieskapere!

  • robinoya

   Det tok meg nøyaktig 30 sek. å finne ut at Nasa ikke forsker på warp drive din fjott.

   • Del_Martin

    Siden flere nyhetsmedier faktisk bekrefter at NASA forsker på denne typen teknologi, kan du kanskje dele kilden du brukte 30 sekunder på å finne. Eller hva, din kronidiot?

   • Fra forskning.no, som går for å være en rimelig pålitelig kilde:

    http://www.forskning.no/artikler/2012/september/334239

    PWNED, robinoya 😀

   • Det faktum at du enten er så analfabet at du ikke aner at «warpdrive» å bøying av tid å rom er det samme, eller ikke kan benytte søketjenesten Google, samt kaller folk som hevder fakter pga av overnevte, klassifiserer deg som en samfunnsunyttig sløsing med kjøtt og blod…godt nyttår…

    • Kjartan Andersen

      Svaret ditt står ikke i stil til den holdningen du later å ha.

     • Desverre så har vel alles tålmodighet en grense, min går ved usakligheter/personangrep og navnekalling uten grunnlag fra anonyme, refleksen er ofte å «ta igjen» før man tenker seg om…

  • Akhenaton

    Enig i det, Star Trek er veldig mye mer enn det Star Wars er. Spesielt på et realistiske plan. Star Trek har veldig mye politisk tematikk i seriene og filmene sine, og skildrer jo en eventuell fremtid for menneskeheten hvor barrierer er brutt ned og universet er for våre føtter. Star Wars kaster deg mer inn i et «epos» satt i en futuristisk setting med en standard god mot ond historie. Selvom jeg vokste opp på Star Wars, appellerer Star Trek mye mer som voksen og med nåtidens teknologi og viten om universet – kan det jo bare gå en vei, og forhåpentligvis mot en Star Trek fremtid, og ikke Star Wars 😉

  • fjodor

   Men like dømrade mye skal de legge på lyd i verdensrommet. Realisme my ass. 
   Neida, dere trekkies får vel ha deres meninger dere og. 

   • Bortsett fra «2001» er det vel ikke laget en eneste SF-film som ikke har lyd i rommet, for slikt gjør publikum forvirret, må vite.
    Star Trek må også ta seg kunsteriske friheter: Når Enterprise støter på en ny, ukjent rase snakker de nyoppdagede utenomjordingene som regel perfekt engelsk. Slik må det være, for ellers hadde det meste av hver episode gått med til å dechifferere språket deres.

    • fjodor

     Hm, kommer faktisk bare på Serenity i nyere tid…. 

     • Serenity, og TV-serien den er basert på, altså Firefly, hadde kampscener i verdensrommet uten lyd.

    • taranaak

      De hadde trengt en babel-fish…

    • Hørt om «universal translator»? Det er en «dings» som oversetter så og si alle språk, også nye og ukjente språk  da den kan lese tankemønstre til den som snakker. Den baserer seg på teorien om at uansett språk så er tankemønstret likt når man uttryker sine meninger og følelser, og bruker dette til å lære seg det nye språket (eller noe i den dur). At leppene plutselig beveger seg etter engelsk uttale er en annen sak.

   • Jeg sammenlignet Startrek med Starwars, artistiske friheter ALLE filmer må ha for at publikum som ikke har VÆRT i rommet, skal gidde se, kommer på siden av det øvrige innhold!…

    • fjodor

     Fanboys will be fanboys. 
     Serenity klarte seg helt fint uten lyd i rommet. 

     • Kverulanter will be kverulanter. 
      Mitt utsagn var fremdeles at Trek slår Wars i vitenskapelig fokus/korrekthet, som du besvarte med «realisme my ass», samt at «Trekkies får ha sine meninger»…Dersom du ønsker dra kveruleringen litt videre, kan du i det minste gjøre dette rundt poenget som ble satt fram, gitt at jeg sammenlignet 2 filmer/serier, som begge benytter «lyd i rommet»…Ser litt mere interessant ut for andre lesere, når kveruleringen ikke kommer like tydelig frem som eneste mulige poeng!

      • fjodor

       Trenger ikke poeng mot trekkies. 
       «Star Wars er teknisk barnetv i forhold til Startrek!» begynner du med i en artikkel som ikke har noe som helst med det du forkynner å gjøre så Who Gives A Flying Rats arse hva du mener å si her. 

       • Herrejemin…At naturen kan stappe så mye luft inn i ett hode er latterlig!
        Først er dette ingen konkuranse..dernest har jeg ingen høy hest eller noen interesse i din «wang»(annet enn at jeg nå mistenker det er denne du benytter for alminnelig tankevirksomhet)…
        Alt jeg påpekte, er at du virker ha unngått poenget med vilje, som var at en film veid mot en annen er mer vitenskapelig korrekt, som er anerkjent fakt!
        Vi kunne gjerne sittet her å gått gjennom alle vitenskapelige poeng i begge serier for sammenligning og veing mot fakt og fiction, men jeg har mer interessante ting å foreta meg, enn å sitte her å fable kveruleringer med en gulmavet braintumor på 2 bein, som ikke engang har baller til å benytte eget navn i debatt!!!

        • fjodor

         Oh well look at you being all high and mighty! Komme her og starte debatter om ting som er for avansert for deg.

         Neida, bare tuller med deg så skal ikke dra dette noe lenger 😀 Er faktisk enig i at Star Trek har et mer teknologisk korrekt aspekt mens Star Wars er mer eventyr og effekter. 
         Selv så er jeg fan av begge og var egentlig bare ute etter en usakelig krangel. Peace out 😉

        • Kanskje vi er mer lik enn ulik lell! Begge digger sci fi og usaklige krangler…

        • QuantumMechanics

         Liker du å bruke amerikanske utrykk? Blir du litt tøffere da?

        • fjodor

         Selvsagt blir jeg tøffere. Ikke bare litt men ganske mye. Eneste jeg mangler er egentlig et nick som VIRKELIG understreker tøffheten men QuantumMechanics var tatt så da måtte jeg gå for det nest beste. KvanteMekanikk var ikke et tøft nok alternativ bare så det er sagt.

        • Kjartan Andersen

          Du er jo litt patetisk når du sier «Først er dette ingen konkuranse..» når ditt åpningsinnlegg starter med «Star Wars er teknisk barnetv i forhold til Startrek!».
         Du er en trekker og du ser det ikke selv tydeligvis.
         Helt OK å være trekker, men noen av dem trekker det ut fra sitt reelle ståsted som SCI-FI. At ST har truffet mer kan hende fordi de har hatt betydelig flere år på baken. De har også bommet tilsvarende mye må man da anta.
         Fiction er fiction selv om det kan treffe enkelte ganger.

        • Det er ingen konkuranse, siden det som ytes er meninger, ikke annet…meninger er ikke fakter, slik at konkuranse i meninger gir, vel, lite mening!…Dernest, du har rett, ordlyden gir etterklang som høyst mulig og forbedre, det jeg mente med teknisk barnetv, var at historien er ikke enorm/særegen, kun effektene!..Dersom jeg ble gitt ett valg, favoritt innen all sci fi, måtte jeg si Stargate Atlantis, betegnelsen «trekkie» passer da ikke helt, enten jeg ser det selv eller ikke…

 • Truls Johnsen

  Film er et mektig medium som påvirker mange på forskjellige måter. At dette hadde en enorm betydning for denne familien i den forferdelige situasjonen de er i, betviler jeg ikke… Syns dette var et god gest jeg. 
  Diskusjonen under om «hva som er best», er dødfødt. Alle har sin subjektive smak, og det er bra! Syns heller alle vi som liker SciFi, skal takke og bukke for at noen gidder satse på «vår» sjanger, så vi kan få de gode opplevelsene på kino og hjemme, uansett «univers»!

 • Pixar gjorde noe lignende når en jente som var døende pga. kreft håpet å rekke å se filmen Up før hun døde:

  http://www.cbsnews.com/2100-201_162-5098924.html

 • Cudos J.J

 • Ingar Sandbakk