Brad Pitt på pressekonferansen for filmen 'Killing Them Softly' under filmfestivalen i Cannes, 2012. (Foto: Reuters / Eric Gaillard)
Brad Pitt på pressekonferansen for filmen 'Killing Them Softly' under filmfestivalen i Cannes, 2012. (Foto: Reuters / Eric Gaillard)

– Pint under Pontius Pilatus, korsfestet død og begravet.
Slik lyder det, rett fra den apostoliske trosbekjennelsen.
Pontius Pilatus var mannen som var ansvarlig for at Jesus Kristus ble korsfestet, og den historien har levnet den romerske landshøvdingen et meget dårlig ettermæle.

Warner Brothers planlegger nå å lage filmen Pontus Pilate om storskurken fra det nye testamentet, og Deadline.com melder at Brad Pitt er høyaktuell for hovedrollen.

Les også: TOPP 5: Brad Pitt

Manuset er skrevet av Vera Blasi (Woman on Top). Hun har brukt 10 år på å researche historiene og mytene rundt Pontius Pilatus. Det har resultert i en fortelling som i følge Blasi består av ca 80% fakta og 20% fiksjon.

Fra helt til skurk

Filmen skal følge Pontius sin utvikling fra følsom sønn av en romersk ridder til fryktingytende kriger og senere general. Hans bragder i hæren sender Pontius inn i politikken, og han får oppgaven med å styre Judea i en periode da Jerusalem er i religiøs omveltning. Der går det fort galt. Landshøvdingens arroganse for jødenes tro, og hans undervurdering av motviljen mot romersk okkupasjon, resulterer i flere elendige avgjørelser. Pontius forsøker desperat å vinne folkets gunst, og når han blir bedt om å avgjøre skjebnen til en 33- år gammel rabbiner som anklages for å utgi seg for å være jødenes konge…ja, resten er bibelhistorie.

Les også: Lawrence of Arabia

Episk storfilm

Pontus Pilate spås å bli en storbudsjetts periodefilm. Manuset roses av Deadline-skribent Mike Fleming for måten det kombinerer historie, politikk og fortellerkunst, og sammenligninger trekkes allerede til suksessfilmer som Braveheart og Gladiator. I følge Deadline.com skal Pontus Pilate også holde seg unna den kompromissløse stilen som gjorde at The Passion of the Christ ble sterk kost for mange.