På forhånd hadde jeg spådd hvor sannsynlig noen av de mest populære ryktene rundt nattens lansering av Playstation 4 var. Mens noen ble innfridd, var det overraskende at noen andre ble forbi gått i stillhet av Sony.

LES: Vi tar tempen på de heiteste ryktene før nattens Playstation-pressekonferanse

Her følger en liste over de tingene jeg mener Sony burde vist frem, men som av ulike årsaker ikke var en del av nattens pressekonferanse.

Del dine kommentarer og tanker rundt pressekonferansen, og les mer om Playstation 4 her

Hvordan ser konsollen ut?

Sony viste ikke frem selve Playstation 4-konsollen, selv om de brukte mye tid på å snakke om den. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid / NRK)
Sony viste ikke frem selve Playstation 4-konsollen, selv om de brukte mye tid på å snakke om den. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid / NRK)

På forhånd hadde en rekke bilder av håndkontrolleren dukket opp på nett, men ingen av selve konsollen. Ingen av dem som gikk på scenen fortalte noe om utseende på boksen eller nevnte den med ord.

Ønsker Sony å selge et produkt er det en fordel av kundene tidlig vet hvordan den ser ut.

Sonys underholdningssjef Andrew House nevnte heller ikke noe om prisnivået på den nye konsollen, men strakk seg til å informere om at den kommer ut i deler av verden mot slutten av året. Vagt.

Nettstedet Polygon møtte sjefen for Sonys spillstudioer, Shuhei Yoshida, etter pressekonferansen. Han fortalte at de ikke en gang var sikre på om de ville vise Playstation 4-boksen på årets E3-messe i Los Angeles: – Vi har ikke bestemt oss enda.

LES: Slik blir Playstation 4


Ikke et eneste ord om The Last Guardian

The Last Guardian. (Foto: Sony)
The Last Guardian. (Foto: Sony)

Et av ryktene jeg personlig mente var mest sannsynlig var comebacket til Fumito Uedas mystiske spill. Sony har vaært tause om utviklingen av spillauteurens The Last Guardian i over ett år, mens Ueda selv brøt stillheten tidligere i år med en bloggpost på sin egen nettside.

Der bekreftet Ueda at spillet fortsatt var under utvikling, og at han også fortsatte å utvikle det selv om han sa opp jobben sin hos Sony.

ANMELDELSE: Shadow of the Colossus – tidløs spillklassiker fra Fumito Ueda

Spillet handler om en gutt og hans forhold til en enorm hundelignende skapning, og er en kombinasjon av et puslespill og et eventyrspill. Jeg tror fortsatt Sony vil gi ut The Last Guardian til Playstation 4, men hvorfor de ikke viste det under nattens pressekonferanse er intet annet en merkelig.


Hvor ble det av damene?

Fra venstre: Activision-sjef Eric Hirshberg, Sonys underholdningssjef Andrew House, Ubisoft-sjef Yves Guillemot og Capcom-sjef  Yoshinori Ono. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid - Montasje: NRK)
Fra venstre: Activision-sjef Eric Hirshberg, Sonys underholdningssjef Andrew House, Ubisoft-sjef Yves Guillemot og Capcom-sjef Yoshinori Ono. (Foto: REUTERS/Brendan McDermid – Montasje: NRK)

Ikke en eneste kvinne var på scenen i New York i natt. Det forteller mye om hvilket spillpublikum Sony retter seg mot.

Samtidig som at Sony-sjefen Andrew House og konsollarkitekt Mark Cerny understreket viktigheten av sosiale medier og vanlige spillere, er det åpenbart at Sony ønsker å tekke en målgruppe bestående av unge menn.

Dermed skiller de seg fra for eksempel Nintendo som med sin markedsstrategi målrettet går mot familier, eldre og kvinner. At Sony utelot kvinnene fra gårsdagens pressekonferanse, både på scenen og i spilldemonstrasjonene (bortsett fra i en enkelt teknologidemo fra Square Enix), mener jeg likevel var en tabbe.

LES: «LittleBigPlanet»-skaper vil la deg tegne drømmene dine


EA glimret med sitt fravær

No EA. (Foto: EA / Montasje: NRK)

Ett av spillene jeg ventet å få se mer av var Battlefield 4. Tidligere denne uka tvitret spillbutikkjeden GameStop om at de hadde fått se spillet, som er under utvikling hos svenskene i DICE.

Mens flere av de andre store spillutgiverne var på plass for å vise sin støtte til Sonys nye spillkonsoll, inkludert Activision, Blizzard (som for første gang på over ti år gir ut et spill til en hjemmekonsoll) og Ubisoft, glimret den største utgiveren av dem alle med sitt fravær.

Electronic Arts jobber målrettet med å være den dominerende utgiveren på alle plattformer, og det var meget overraskende at de ikke var til stede under nattens pressekonferanse.

Hva savnet du i Sonys pressekonferanse om Playstation 4? Del dine meninger i kommentarfeltet.