30 år etter deres forrige spillefilm The Meaning of Life, ble det i fjor klart at det er duket for nye sprell fra den legendariske humorgruppa Monty Python. Men det er ikke snakk om et comeback understreket regissøren, gruppens egen Terry Jones, ovenfor nettstedet Variety.

– Dette er ikke en offisiell Monty Python-film, men den har jo alle ingrediensene.

Jones regisserte kultfilmen Monty Python and the Holy Grail (1975) sammen med Terry Gilliam, mens han hadde regijobben alene på både Life of Brian (1979) og Monty Python’s The Meaning of Life (1983).

Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam og Eric Idle er ventet å spille roller i Absolutley Anything, hvor en gruppe romvesener begynner å innfri ønskene til mennesker for å se hva som skjer. Dermed blir dette så nært vi kommer en samling av humorgruppa, som er mest kjent for sine mange sketsjer, filmer og tv-program.

TOPP 5: Tidsreiser – sjekk hele lista her

Animert science fiction-komedie

De vil låne stemmene sine til en gruppe romvesener som gir en jordboer evnen til å gjøre hva som helst, for å se hvordan han roter til verdenen rundt ham. I tillegg melder Variety at Robin Williams også skal ha stemmen til en av de animerte figurene, som skal stå ved siden av den britiske humorgruppa i filmen.

Mot slutten av 2012 ble det også klart at Sherlock-skuespiller Benedict Cumberbatch og Gemma Artenton (kjent fra Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters) også er å finne på rolleliste. Innspillingen er ventet å starte i England om få måneder.

Monty Pythons Silly Walk
Sketsjen «The Ministry of Silly Walk» ble raskt en av John Cleeses mest populære. (Foto: BBC)

Absolutely Anything blir den første filmen hvor alle de gjenlevende medlemmene av humorgruppen samles på 30 år. Sist gang gjengen var samlet på en scene var i 1998 i tv-programmet Monty Python Live at Aspen hvor avdøde Graham Chapman visstnok «deltok» i form av en begravelsesurne.

Jones og Gavin Scott har utviklet manuset i mange år, mens Mike Medavoy – en av produsentene bak Life of Brian – skal styre produksjonen.

– Terry og Gavin har formet en klassisk farse, noe jeg har mye erfaring med fra arbeidet med Blake Edwards Den rosa panteren-filmer, forteller Medavoy ifølge Variety.

– Som de andre filmene fra Monty Python-gutta, Absolutely Anything er en lek med filmhumor!

LES: Monty Python-legende: Kunne aldri laget satire på islam

Det er ikke kjent når Absolutely Anything vil få norsk kinopremiere.

Hvilken Monty Python-sketsj er din favoritt? Legg inn din mening i kommentarfeltet under videoen.