Det er snart duket for filmbransjens mest prestisjetunge prisutdeling. For 85. gang skal Oscar-prisene deles ut i det historiske Dolby Theatre i Hollywood. Natt til mandag finner vi ut hvilke filmer, skuespillere og regissører som stikker av med de gjeve Oscar-statuettene, og du kan følge hele prisutdelingen sammen med oss!

Du kan se Oscar-showet på NRK1, eller på stream på våre nettsider, der du også kan chatte med Filmpolitiet om Oscar-prisene og showet fra klokken 22.45 og hele natten gjennom.

Klokken 22.45 på søndag starter Filmbonanza og Vegard Larsen ballet med sin Oscar-kveld på NRK1. Følg sendingen hele veien fra rød løper til Oscar-utdelingen er over i de små morgentimer.

Hvem tror du vinner? Stem på dine Oscar-favoritter her!
Og chat med Filmpolitiet om Oscar-utdelingen her!

Birger Vestmo, programleder i Filmpolitiet. (Foto: NRK)
Birger Vestmo, stiller som filmekspert på Oscar-kvelden. (Foto: NRK)

Mote- og filmeksperter i studio

Mens vi venter spent på prisutdelingen sender Filmbonanza historien om innspillingen av en av Norges dyreste filmer gjennom tidene.

Vi følger stjernene idet de ankommer den røde løperen og designer Kjell Nordstrøm, tidligere kjent som Baron Von Bulldog, og Camilla Bjørn, redaktøren for Rampelys i VG, kommer med sin dom over stjernenes festfjær.

Filmekspert Brita Møystad Engseth og Filmpolitiets egen Birger Vestmo kommer deretter på plass i studio sammen med Vegard Larsen, for å diskutere de nominerte filmene og hvem de tror kommer til å vinne de gjeveste prisene.

Selve Oscar-utdelingen, med programleder Seth MacFarlane i spissen, begynner klokken 02.30. NRKs ekspertpanel oppdaterer og kommenterer det som skjer underveis i sendingen.

Vegard Larsen, programleder i Filmbonanza. (Foto: NRK)
Vegard Larsen, programleder i Filmbonanza. (Foto: NRK)

Mye å glede seg til

Vegard Larsen gleder seg stort til pristutdelingen og tror det blir fantastisk morsomt å følge utviklingen Oscar-natta.

– Oscarutdelinga er et av årets høydepunkt for filminteresserte. Og i år er det selvfølgelig ekstra spennende, siden Kon-Tiki er nominert, sier Larsen.

Han har ingen klar favoritt når det gjelder beste film i år, men har noen kandidater han kan heie på.

– Jeg blir fornøyd hvis Amour, Django Unchained eller Zero Dark Thirty vinner. Men innerst inne ønsker jeg at Beasts of the Southern Wild skal vinne, siden det alltid er kult når underdogen seirer.

Les også: Disse filmene vinner Oscar -Birger Vestmo sine spådommer for prisutdelingen!

Siden hele søndagskvelden og natta er dedikert til Oscar på NRK, mener Larsen publikum har mye å glede seg til.

– Vi har besøkt Kon-Tiki-gutta i Hollywood og sett hvordan de forbereder seg til en av de største kveldene i deres karriere. Også har vi møtt Jennifer Lawrence, som er en heit kandidat til prisen for årets kvinnelige hovedrolle. Mona B. Riise er live fra Los Angeles gjennom natta. Og fra studioet i Oslo bringer vi analyser og spådommer. Med andre ord, masse å glede seg til, konstaterer programlederen.

Sendeplan for Oscar-kvelden på NRK1:
  • 22.45: Filmbonanza åpner festkvelden og chatten åpner på NRK.no.
  • 23.00: Kveldsnytt.
  • 23.15: Historien om innspillingen av en av Norges dyreste filmer gjennom tidene.
  • 23.20: Dokumentar – Seile sin egen sjø – historien om Kon-Tiki.
  • 00.10: Intervjuer med de nominerte. Programleder Vegard Larsen har med seg både filmfaglig og glamourfaglig ekspertise i studio.
  • 01.00: Direkte fra den røde løperen utenfor Kodak Theatre i Hollywood.
  • 02.30: Prisutdelingen starter!
  • 06.00: Sendingen avsluttes. Du kan lese alt om nattens utdeling og se bildegalleri fra den røde løperen på våre nettsider.