Etter en sterk uke med store inntekter fra det kinesiske markedet passerte Peter Jacksons Hobbiten: En uventet reise en magiske grense.

Filmen har til nå tjent inn over en milliard dollar på salg av kinobilletter, noe som plasserer filmen, og Jackson, i godt selskap.

Den første Hobbiten-filmen er kun den femtende filmen i historien som har tjent et tisifret antall dollar, og Jackson er kun en av 12 regissører som har skapt lignende kassasuksesser.

ANMELDELSE: Hobbiten: En uventet reise – den rette eventyrfølelsen er på plass

Tredje film utsatt

I sommer ble det klart at Hobbiten-prosjektet vokste fra to til tre filmer, på grunn av det Jackson selv forklarte som store mengder med innspilt råstoff.

Mens film nummer to, The Desolation of Smaug har premiere mot julen i 2013, var det ventet at tredje film, There and Back Again, ville få premiere sommeren neste år. Nå er det klart at filmstudioet Warner Bros. flytter premieren på den tredje filmen til julen 2014.

Flere amerikanske nettsteder spekulerer i om dette skyldes usikkerhet rundt det å lansere en så stor eventyrfilm i direkte konkurranse med den kommende X-Men-filmen Days of Future Past, som ankommer amerikanske kinoer 18. juli neste år.

James Camerons Avatar fra 2009 ruver fortsatt øverst på lista, med inntekter på hele 2,7 milliarder dollar. Over en halv milliard foran film nummer to, som også er regissert av Cameron, Titanic fra 1997.

Hvor mange av de femten mest innbringende filmene har du sett? Sjekk lista her og legg inn din mening i kommentarfeltet under Birger Vestmos sin anmeldelse av filmen.