I anledning Blu-ray- og DVD-utgivelsen av Hobbiten: En uventet reise inviterte Peter Jackson søndag kveld Hobbiten-fans over hele verden til en eksklusiv sniktitt på Hobbiten: Smaugs ødemark, som kommer på kino 11. desember i år.

Det var ikke mange sekundene vi fikk se fra den neste filmen om Bilbos eventyr, men Peter Jackson tok oss med inn i klipperommet i produksjonslokalene der han og Jed Brophy, som spiller dvergen Nori, presenterte klipp fra innspillingen av filmen. Jackson svarte også på spørsmål fra fansen som ble sendt inn via Twitter.

Anmeldelse: Hobbiten: En uventet reise – Den rette eventyrfølelsen er på plass!

Se et utdrag fra Peter Jackson sin presentasjon her!

Mer om Gandalfs eventyr

Det har vært mye snakk om at Peter Jackson har bygget ut historien i Hobbiten med informasjon fra appendiksen i Ringenes Herre, slik at vi får se hva Gandalf holder på med når han forlater Bilbo og dvergene i boka.

Under streamen søndag kveld viste Jackson frem et lite klipp fra Hobbiten: Smaugs ødemark der vi fikk se Gandalf snike seg inn i gravkammeret der heksekongen av Angmar skulle ligge begravet.

Slik trollmannen Radagast fryktet i Hobbiten: En uventet reise oppdaget Gandalf at graven var tom og Saurons ni tjenere forsvunnet.

På spørsmål fra Twitter-brukeren Andrew Chapman bekreftet Jackson at vi vil få se mer til «The Necromancer of Dol Goldur» (Åndemaneren av Dol Guldur) i den andre Hobbiten-filmen, men utover det lille klippet av Gandalfs utforskning, ville han ikke si noe om hva.

– Vi bygger videre på Necromanser-historielinjen fra den første filmen, der Gandalf viser Galadriel Morgul-klingen til The Witch king of Angmar. I toeren drar Gandalf for å prøve å løse mysteriet om hva som har skjedd, fortalte Jackson.

Den vanskelige filmen i midten

Da det ble klart at Hobbiten skulle bli tre filmer haglet det massiv kritikk mot Jackson og distributør Warner Brothers for at de prøvde å melke den berømmelige kua for penger. Mange er redde for at historien blir for tynn når den smøres over hele tre filmer.

En fan som hadde sendt inn en Youtube-video på forhånd spurte Jackson om hvilke utfordringer han møtte på når de plutselig skulle lage den vanskelige mellomfilmen som Ringenes Herre: To Tårn også var i sin tid.

Peter Jackson fortalte at han synes det å lage en mellomfilm er komplisert, men at fordelen med Hobbiten: Smaugs ødemark er at han her har flere historielinjer å leke seg med.

– Frem til nå har vil fulgt Gandalf og følget gjennom Midgard, men nå splittes historiene opp, og vi får følge forskjellige rollefigurer mens historien blir mer intens, sa Jackson.

Anmeldelse: The Lord Of The Rings: The Motion Picture Trilogy – Extended Edition – 12 timers spilletid er akkurat passe!

Tross tilleggsinformasjonen fra Tolkien Jackson baserer seg på i filmen, har han og manusforfatterne imidlertid også måttet ty til fri fantasi for å få nok historielinjer til å drive den andre filmen i trilogien.

– Da Tolkien skrev Hobbiten i 1937 hadde han med figurer som alvekongen Thranduil, og da han skrev Ringenes Herre ti til femten år senere hadde han med Legolas. Og Legolas er jo Thranduils sønn, så vi synes å ha med Legolas i filmen ga en fin mulighet til å utforske hva alvene driver med.

Smaug og Bilbo blir høydepunktet

Flere av skuespillerne fra filmen sendte videohilsener til fansen med sine egne spørsmål til Peter Jackson. Orlando Bloom, som spiller Legolas, lurte på hvilket øyeblik fra boka regissøren gleder seg mest til å se på filmlerretet.

– Fansen gleder seg nok mest til å se Bilbo og Smaug sammen, og det gjør jeg også. Konfrontasjonen mellom Smaug og Bilbo må være høydepunktet for meg, det er en ikonisk Tolkien-scene, sa Jackson.

Martin Freeman som Bilbo når han møter Smaug. (Foto: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. og New Line Productions, Inc.).
Martin Freeman som Bilbo når han møter Smaug. (Foto: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. og New Line Productions, Inc.).

Ny kvinnelig figur

I tillegg til Legolas har Jackson også puttet inn en ny og fullstendig oppdiktet figur i historien, nemlig skogsalven Tauriel, spilt av Evangeline Lilly, kjent som Kate i Lost.

– Tauriel er en «Woodland Guard», livvakt til alvekongen Thranduil, og jeg er veldig begeistret for historielinjen vi har skapt for henne, for hun er ikke en alv du har lyst til å tulle med, fortalte Jackson.

Anmeldelse: LOST sesong 6

Kvinnelige rollefigurer er det få av i Tolkiens univers, og i Hobbiten er det opprinnelig ingen, med unntak av en liten opptreden av Bilbos kusine, den forferdelige Lobelia Sackville-Baggins.

Derfor blir kanskje Evangeline Lillys rollefigur et friskt pust i en ellers mannsdominert rollebesetning.

Evangeline Lilly som Tauriel. (Foto: Skjermdump, Warner Brothers).
Evangeline Lilly som Tauriel. (Foto: Skjermdump, Warner Brothers).

En grotteaktig underverden

Bruken av grønnskjerm i en film som Hobbiten: Smaugs ødemark er stor og skuespillerne får ofte ikke se omgivelsene rollefigurene befinner seg. I sin videohilsen spurte derfor Evangeline Lilly Peter Jackson om hans visjon for alveriket hun er en del av i filmen.

Regissøren fortalte at han var opptatt av at alveriket i Mirkwood skulle skille seg fra det vi har sett i Rivendell, siden det er en helt annen type alver som bor her.

– Tolkien lagde «The Woodland Realm» som et underjordisk rike, noe som er uvanlig for alver. Vi ville at det skulle se ut som en grotteaktig underverden, som likevel ser vakker og alvisk ut, med lys som faller ned og broer laget av røtter, forklarte Jackson mens han viste frem noen mørke skisser.

Hva synes du om det Peter Jackson hadde å si om Hobbiten? Si din mening i kommentarfeltet!