Er du fan av politisk TV-drama er det all grunn til å glede seg over nytt serieprosjekt. Manusforfatter Michael Dobbs, som står bak den britiske orginalversjonen av kritikerhyllede House of Cards fra 1990 og boken den amerikanske serien er basert på, avslørte nylig at han jobber med en ny TV-serie for BBC. Den nye serien skal han lage i samarbeid med Adam Price, skaperen av det danske tv-dramaet Borgen.

Les også: Filmpolitiet anmelder House of Cards S01

House of Cards blander politisk spill og manipulative maktstrateger, med partipisken Francis Urqhart (Underwood i den amerikanske) i hovedsetet.

Parallellen kan lett trekkes til danske Borgen, som forteller historien om Danmarks første kvinnelige statsminister og om spillet for å holde på makten. Siste og tredje sesong av danske Borgen rullet nettopp over danske TV-skjermer.

Statsminister Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) i Borgen (Foto: DR/Mike Kolloffel)
statsminister Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) i Borgen (Foto: DR/Mike Kolloffel)

Har ytret ønske for serie om mannen til Thatcher

Serieskaperen Michael Dobbs har mye politisk erfaring selv etter å ha sittet i det britiske parlamentet og jobbet som rådgiver for nylig avdøde Margaret Thatcher i to år. Han sitter nå i det britiske overhuset.

Hva den nye serien skal handle om er fortsatt uvisst, men manusforfatter Dobbs har uttrykt et sterkt ønske om å portrettere Thatchers avdøde ektemann, en person han beskriver som utrolig sterk og misforstått.

– For en brilliant karakter å basere et stykke på, sier Dobbs.

Denis Thatcher ble i sin samtid gjerne portrettert som en mann som bare var interessert i gin og golf.

Akkurat når serien skal være klar er fortsatt usikkert.

– Forhåpentligvis er serien på britiske skjermer i 2014, sier manusforfatteren.