– Jeg er mye mindre nervøs nå enn i forkant av den norske premieren, sier regissør Joachim Rønning.

Sammen med regissør Espen Sandberg er han i New York for å promotere Kon-Tiki i forkant av den amerikanske premieren 26. april. Daglig gjør de intervjuer med amerikansk og internasjonal presse. Alt for å skape blæst rundt filmen.

– Vi begynner å føle oss litt ferdige for å være helt ærlig. Filmen har hatt større suksess enn vi noen gang kunne drømt om, sier Rønning.

Les også: Filmpolitiets anmeldelse av Kon-Tiki

Plutselig utbryter Rønning at han akkurat har fått en mail om at Kon-Tiki ble sett av over 40.000 dansker i åpningshelgen.

– Det betyr at den er nr. 1 i Danmark. Det er jo helt vilt, sier regissøren.

Skuespillerne skal sammen med Rønning og Sandberg sjøsette Kon-Tiki-flåten før premieren.  (Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS)
Skuespillerne skal sammen med Rønning og Sandberg sjøsette Kon-Tiki-flåten før premieren. (Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS)

Les også: Kon-Tiki vant ikke Oscar
Pressens interesse for filmen har også vært langt større enn noen av filmskaperne hadde forestilt seg.

– Vi bruker stort sett dagene på å gjøre intervjuer over telefon og Skype. Bare i dag har vi avtalt tre intervjuer med australsk presse. Spørsmålene omhandler alt fra Heyerdahls person til hvordan vi fanget historien på film.

I eventyrlig selskap

Forrige fredag fikk regissørene endelig besøke den virkelige Explorer’s Club i New York, der flere scener i Kon-Tiki utspiller seg.

– Vi fikk aldri filmet disse scenene i New York, og måtte jukse litt ved å spille inn denne delen i Göteborg. Derfor var det veldig gøy å endelig få se stedet, sier regissøren.

På tross av at stjerner som Glenn Close kom på besøk, mener Rønning det var spesielt spennende å snakke med medlemmene av klubben.

– Det er eventyrere og oppdagere i alle aldre, som har funnet inspirasjon i Heyerdahls reise, sier Rønning.

Promoteringen av Kon-tiki er i full gang før amerikansk premiere(Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film)
Promoteringen av Kon-tiki er i full gang før amerikansk premiere (Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film)

Flåten sjøsettes igjen

Selv skal Rønning begi seg ut på et lite eventyr noen dager før premieren.

– Kon-Tiki-flåten har blitt fraktet til New York. Sammen med skuespillerne skal vi seile ned Hudson River noen dager før premieren i regi av Weinstein Company, sier regissøren.

Ved siden av lanseringen av Kon-Tiki er filmduoen Joachim Rønning og Espen Sandberg allerede godt i gang med deres nye prosjekt. Rønning ser frem til å kunne bruke tid på filmatiseringen av Saabye Christensens kritikerroste oppvekstskildring «Beatles» fra 1984.

Les også: Norsk «Beatles»-film får nytte Beatles-musikk

– Nå ser vi fremover, og da er Beatles et av prosjektene som gjelder, sier Rønning.

Med tanke på den internasjonale lanseringen ble alle scener innspilt med engelsk tale. Se den amerikanske traileren her: