Gåten Ragnarok tar utgangspunkt i norsk historie og Osebergskipet, verdens største vikingfunn, og skal være Norges svar på eventyrfilmer som Indiana Jones og National Treasure.

I sentrum for eventyret står runeinnskriftene som er funnet i Osebergskipet. Runer kan leses begge veier, men én tolkning er «litet-vis maðr», «mennesket vet lite».

Så hva var det de visste som vi ikke vet?

Det spør Pål Sverre Hagens rollefigur i filmen, og dette er altså starten på eventyret. Utifra traileren ser det ut til at Gåten Ragnarok vil by på mye mystikk og action når filmen når kinolerretet 4. oktober i år.

Se traileren her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

For lik Indiana Jones?

Fra Thor Heyerdahl i Kon-Tiki til arkeologen Sigurd Svendsen i Gåten Ragnarok – det er tydelig at Pål Sverre Hagen har fått sansen for å spille eventyrere. Denne gangen skal han altså grave etter sannheten om hva de mystiske runene betyr. Er ikke Osebergskipet en vikinggrav slik vi alltid har trodd?

– Sigurd er en arkeolog som er lidenskapelig opptatt av vikingtiden, og han har sammen med sin avdøde kjæreste blitt veldig opptatt av Osebergskipet og en hemmelighet som de mener skjuler seg blant inskripsjonene i skipet, fortalte Hagen da Filmbonanza fikk være med på filminnspillingen i fjor.

Historien kan minne om de eventyr Indiana Jones allerede har tatt oss med på, men regissør Mikkel Brende Sandemose mener filmens historie er unik nok til å skille seg ut. Han har tidligere fortalt til NRK at han gjør mange grep for at filmen ikke bare skal være en blåkopi av allerede kjente eventyrfilmer som for eksempel nevnte Indiana Jones.

– Vi har forankret vår film i noe norsk og nordisk utgangspunkt, noe som er viktig for at denne filmen skal fungere her, sa han da.

Se video: Bli med på settet til Gåten Ragnarok

Gåten Ragnarok har Pål Sverre Hagen, Nicolai Cleve Broch og Sofia Helin i sentrale roller.

Hva synes du om traileren for filmen? Si din mening i kommentarfeltet!