Jon Landau er produsent for Avatar-filmene. (Foto: National Association of Broadcasters).
Jon Landau er produsent for Avatar-filmene. (Foto: National Association of Broadcasters).

Regissør James Cameron brukte 15 år på å gjøre sin science fiction-drøm Avatar til virkelighet. Filmen imponerte da den kom i 2009 og nå tar Cameron igjen den tiden han trenger for å lage oppfølgeren, som forventes på kinolerretet en gang i 2015.

Anmeldelse: Avatar – En stor film på alle måter!

Under NAB-messa i La Vegas i helgen, avslørte Oscar-vinnende Avatar-produsent Jon Landau at produksjonen for Avatar-oppfølgerne kommer til å ta i bruk undervanns motion capture, det melder The Hollywood Reporter.

– Vi har beholdt en gruppe datakunstnere fra Avatar for å teste hvordan vi kan skape motion capture under vann, sa Landau under presentasjonspraten.

– Vi kunne ha simulert vann med datagrafikk, men vi kan ikke simulere skuespillerens opplevelse, så vi skal filme i en tank, fortalte produsenten.

Flere bilder per sekund

Science fiction-filmen Avatar foregår på planeten Pandora, en eventyrlig og levende verden som ser fantastisk ut, og med sin bruk av avansert motion capture og 3D-teknologi var filmen banebrytende da den kom.

Under NAB-presentasjonen fortalte Landau at de ønsker å bruke den nye teknologien som har kommet på markedet siden den gang for å gjøre de to neste Avatar-filmene enda mer engasjerende og visuelt spennende. Høyere bildefrekvens, som Peter Jackson brukte i Hobbiten, er en av mulighetene som utforskes.

– Det er en bedre opplevelse for publikum, sa Landau og applauderte Peter Jackson for hans bruk av 48 bilder per sekund på Hobbiten: En uventet reise.

Anmeldelse: Hobbiten: En uventet reise – Den rette eventyrfølelsen er på plass!

Avatar-filmene kommer selvfølgelig til å være i 3D og Landau poengterte hans og Camerons tro på å filme i 3D, ikke konvertere i etterkant.

– Konvertering vil aldri bli et sammenlignbart valg til opptak i 3D, det vil aldri bli virkelig 3D, konstaterte han.

Det er foreløbig planlagt to oppfølgere til Avatar, men James Cameron har tidligere uttalt at han kanskje vil lage en Avatar 4 også. Uansett har vi flere år med 3D-magi i vente fra Pandora.

Les også: – Jeg lager Avatar 2, 3 og kanskje 4!

Se praten til Jon Landau på NAB-show her: