Ingrid Bolsø Berdal slik vi først ble kjent med henne i Fritt Vilt i 2006. (Foto: Fantefilm / SF Norge).
Ingrid Bolsø Berdal slik vi først ble kjent med henne i Fritt Vilt i 2006. (Foto: Fantefilm / SF Norge).

Ingrid Bolsø Berdal har landet den kvinnelige hovedrollen i eventyrfilmen Hercules: The Thracian Wars, det melder Variety.

Bolsø Berdal skal spille mot Dwayne «The Rock» Johnson som har hovedrollen som Hercules, i filmen som er basert på tegneserien The Thracian Wars.

– Det er kjempeartig å få en slik utfordring og jeg gleder meg veldig til å begynne, sier Bolsø Berdal til Filmpolitiet.

Neste uke reiser hun til Budapest, der filmen skal spilles inn, for å starte forberedelsene til filmen, begynne treningen og bli kjent med stuntteamet.

– Det er mye action i filmen, og det er en type arbeid jeg synes det er artig å jobbe med og som jeg har erfaring med fra før, men det er veldig stas å få en slik oppgave.

Brett Ratner, kjent for blant Horrible Bosses, X-Men: The Last Stand og Rush Hour-filmene, skal ha regi på filmen, som er planlagt for premiere 25. juli 2014.

Den første store Hollywood-rollen

Ingrid Bolsø Berdal har vært med på to amerikanske filmproduksjoner tidligere, den ene med en mindre rolle som heks i Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters. Rollen i Hercules er imidlertid hennes første store rolle i en Hollywood-film, og det synes Bolsø Berdal er stas.

– Det er veldig spennende med en så stor rolle og så er det artig å bli kjent med nye skuespillere, sier hun.

Etter erfaringen hun har mener Bolsø Berdal at hennes kolleger i Norge har like god kompetanse som internasjonale skuespillere, og hun håper at hun nå kan inspirere flere nordmenn til å prøve seg på andre siden av dammen.

– Kompetansen i Norge er helt på høyde med den man finner internasjonalt og jeg håper jeg kan inspirere kolleger om at det er mulig å få det til i Hollywood.

Anmeldelse: Hansel and Gretel: Witch Hunters

Artikkelen fortsetter under bildet.

Aksel Hennie har også en rolle i Hercules. Her er han i filmen 90 minutter. (Foto: Euforia Film).
Aksel Hennie har også en rolle i Hercules. Her er han i filmen 90 minutter. (Foto: Euforia Film).

Aksel Hennie er også med

Med den kvinnelige hovedrollen blir Bolsø Berdal den andre nordmannen på rollelisten til Hercules. I februar i år ble det klart at Aksel Hennie hadde fått rollen som Tydeus, en av Hercules sine krigere.

De to nordmennene har jobbet sammen tidligere på stykket Svart Mjølk på Det Norske Teatret. Bolsø Berdal synes Hennie er en veldig smart og morsom skuespiller og gleder seg til å jobbe sammen med ham igjen.

– Det er godt å ha en annen nordmann der. Siden det er en amerikansk produksjon er det jo noen kulturforskjeller inne i bildet, så det er godt å ha noen som er jorda hjemmefra, sier hun.

Hercules: The Thracian Wars og tegneserien den er basert på har kuttet ut det mytologiske aspektet ved Hercules. I denne historien er ikke Hercules Zevs sin sønn, men en vanlig, dødelig helt, en leiesoldat med et fryktinngytende rykte, og Bolsø Berdal og Hennie spiller to av krigerne under Hercules.

Handlingen foregår i Trakia, et historisk område som besto av sørøstlige Bulgaria, nordøstlige Hellas og den europeiske delen av Tyrkia.

En ekte actionheltinne

Ingrid Bolsø Berdal er en kvinne av mange talenter og etter Fritt Vilt-filmene har hun blitt kronet som hele Norges actionheltinne.

Anmeldelse: Fritt Vilt II – En ypperlig actionheltinne!

Da Bolsø Berdal gjestet Filmbonanza i forbindelse med filmen Flukt i 2012 utfordret Vegard Larsen henne til å vise bueskytingferdighetene hun tilegnet seg for rollen som den hensynsløse landeveisplyndreren Dagmar.

Se det artige klippet her!