Når Joss Whedon lager TV-serie er det mangt et nerdehjerte som følger spent med. Regissøren og manusforfatteren er kjent for å ha flere kultserier på CV-en, blant annet Firefly og Buffy the Vampire Slayer.

Da det i august i fjor ble klart at Whedon skal spille videre på The Avengers-suksessen i TV-ruta, med en serie om Marvels fiktive etterretningsbyrå S.H.I.E.L.D, var det derfor mange hjerter om gledet seg.

Les også: Joss Whedon tar S.H.I.E.L.D. til TV-skjermen!

I Agents of S.H.I.E.L.D. får vi et gjensyn med agent Phil Coulson, spilt av Clark Gregg, som vi har møtt i Marvel-filmene de siste åra. Ifølge ABC leder Coulson et lag med topptrente agenter som skal ta for seg hemmelighetsstemplede oppdrag. Sammen må de takle «det nye, det merkelige og det ukjente».

Piloten for Agents of S.H.I.E.L.D. ble spilt inn i januar i år, og serien har blitt plukket opp til én sesong av ABC. Nå har den første traileren for serien kommet, se videoen her og si din mening om serien i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen!

Oppdatert: Her er utvidet trailer, med blant annet superhelten Luke Cage!

Hva er S.H.I.E.L.D.?

S.H.I.E.L.D. står for Strategic Hazard Intervention Espionage Logistics Directorate og er et etterretningsbyrå i Marvels tegneserieunivers, som dukker opp i en rekke av forlagets tegneserier. I Marvels filmer står forkortelsen for Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division.

Tegneserieskaperne Stan Lee og Jack Kirby står bak spionselskapet som dukket opp for første gang i 1965 i bladet Strange Tales. Selskapet ledes av Nick Fury, som vi har sett i Samuel L. Jacksons skikkelse i både Iron Man, Thor, Captain America og The Avengers.

I den nye serien har agent Coulson fått med seg agent Grant Ward (Brett Dalton), som er mester i nærkamp, den supersmarte ingeniøren agent Leo Fitz (Iain De Caestecker), kampsportmesteren agent Melinda May (Ming-Na Wen), biokjemikeren agent Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge), og hackeren Skye (Chloe Bennet), på spionlaget sitt. Det er uvisst om vi vil få gjesteopptredener av Iron Man, Thor, Captain America og andre større Marvel-helter.

Anmeldelse: Iron Man 3 – Frem med popcornet, folkens!

Hvilke forventninger har du til Agents of S.H.I.E.L.D? Si din mening i kommentarfeltet!