ABC, NBC, FOX og flere av de andre store amerikanske TV-stasjonene har en rekke nye serier på plakaten for sesongen 2013-2014. Denne uka lanserte kanalene sine planer for hvordan TV-uka kommer til å se ut, etterfulgt av trailere for alle de nye seriene som kommer.

Nostalgi, science fiction og okkulte mysterier er stikkord for det som står på plakaten, og her ser du trailerne til noen av seriene som virker lovende for den kommende sesongen.

«Ikke alle helter er supre»

At Joss Whedon lager Agents of S.H.I.E.L.D. for ABC er nok den største serienyheten i år. Tidligere denne uka kom den første traileren for serien, som spinner videre på suksessen fra The Avengers og de andre Marvel-filmene det fiktive spionbyrået S.H.I.E.L.D. har vært med i de siste åra.

Les også: Joss Whedon tar S.H.I.E.L.D. til TV-skjermen.

Da fikk vi vite at serien handler om agent Phil Coulson, spilt av Clark Gregg, som leder et lag med topptrente agenter som skal ta for seg hemmelighetsstemplede oppdrag.

Nå har det kommet en lengre trailer, som viser mer av agentene på laget til Coulson – se traileren her:

Det var en gang…

Du kan si hva du vil om de dårlige effektene og sørgelige bruken av blåskjerm i eventyrserien Once Upon a Time, men serien har vært en publikumssuksess for ABC.

Med den nye serien Once Upon a Time In Wonderland bruker de det samme universet som i Once Upon a Time, og denne gangen er det Lewis Carrols Alice som har hovedrollen.

Den britiskfødte australske skuespilleren Sophie Lowe har rollen som Alice, som har problemer med å legge alt hun opplevde i eventyrland bak seg. Legene mener hun er sinnssyk og planlegger å gjennomføre et inngrep som vil la henne glemme alt for alltid.

Filmanmeldelse: Alice In Wonderland – Et eventyr verdt å fortelle!

Once Upon a Time In Wonderland ser ut til å bli et fargesprakende eventyr – se traileren her:

Skrekkeventyr

FOX slenger seg også på eventyrtrenden i år, dog med en serie ment for et noe eldre publikum enn Once Upon a Time In Wonderland. Sleepy Hollow tar den kjente skrekkhistorien om den hodeløse rytteren til vår tid, og virker som en herlig blanding av Sleepy Hollow, Kate and Leopold og X-Files.

Tom Mison spiller rollen som Ichabod Crane, en general som døde for over 250 år siden. Av mystiske årsaker vekkes han og den hodeløse rytteren til live, og Crane må hjelpe dagens politi med å stoppe den morderiske fyren til hest.

Manusforfatterne og medprodusenter på Star Trek, Roberto Orci og Alex Kurtzman, står bak serien.

Se traileren her:

Vampyrkongen

Vi har fått nok av den nymotens versjonen av glitrende vampyrer nå – vi skal tilbake til røttene, tilbake til historien om Dracula, den første vampyren.

Tidligere i år ble det klart at Luke Evans skal spille hovedrollen i filmen som skal fortelle den dramatiske historien om opphavet til vampyrkongen. Nå blir det blodig drama på fjernsyn også, med serien Dracula på NBC og Sky Living.

Serien Dracula er en amerikansk-britisk produksjon med Gareth Neame, produsenten fra Downton Abbey, ved roret, og Downton Abbey-regisør Andy Goddard og The Tudors-regissør Steve Shill på regi.

Handlingen er satt til det viktorianske London, der Dracula gir seg ut for å være en amerikansk gründer, ved navn Alexander Grayson, som vil bringe moderne teknologi til byen. Jonathan Rhys Meyers, kjent fra The Tudors og Bend It Like Beckham har rollen som Dracula.

Se traileren for Dracula her:

Det er mer mellom himmel og jord

Hva skjer når mennesker forlengst døde og begravet kommer tilbake til familiene sine som om ingenting har hendt? Med serien Resurrection forteller ABC historien om en åtte år gammel gutt, død i en drukningsulykke, som plutselig dukker opp i lys levende live tretti år senere.

I sin omtale av serien skriver ABC at «innbyggerne i Arcadia, Missouri, blir forandret for alltid når deres avdøde kjære plutselig begynner å dukke opp igjen», noe som kan minne litt om plottet i science fiction-serien The 4400 fra 2004.

Utifra beskrivelsen kan det virke som om serien kommer til å operere med avsluttende episoder som tar for seg én gjenoppstandelse hver episode, en form som er i ferd med å bli utslitt. Baserer serien seg imidlertid på en gjennomgående historie, kan dette bli interessant.

Resurrection er skrevet av Aaron Zelman, kjent for The Killing – se traileren her:

Over til science fiction

Vi kan ikke ha en ny seriesesong uten en science fiction-serie! FOX kommer med serien Almost Human, som er satt til en fremtid som kan minne om den vi finner i spillet Deus Ex: Human Revolution fra 2011, der du kan forbedre kroppen din med kybernetiske oppgraderinger, for eksempel i form av en supersterk arm.

Anmeldelse: Deus Ex: Human Revolution – Et heftig actionrollespill som er vanskelig å legge fra seg.

LOST-skaperen J.J. Abrams og Fringe-produsent J.H. Wyman, står bak serien som utspiller seg i Los Angeles der roboter er en del av politistyrkene som opprettholder ro og orden.

Karl Urban, kjent fra Star Trek, Ringenes Herre og Dredd, spiller politimannen John Kennex, som får utdelt en litt annerledes androide som partner. Dorian, spilt av Michael Ealy, er laget for å være så menneskelig som mulig, og ser ut til å ha virkelige følelser.

Utifra traileren ser det ut som Almost Human er en godt produsert serie – bedøm selv her:

Deilig nostalgi

Nostalgi er som oftest en sikker vinner, og i ABCs komiserie The Goldbergs tar vi turen tilbake til 80-tallet.

Serien handler om familien Goldberg, som ser ut som opphavet til nettsiden Awkward Family Photos, og tiden før Twitter, Facebook og Instagram.

Dette ser ut til å være en kaotisk, men varm komedie om hvordan det var å vokse opp på 80-tallet, og skal være inspirert av manusforfatter og produsent Adam F. Goldbergs egne erfaringer som yngstemann i en litt skrudd familie.

Om serien blir morsom, eller bare slitsom må vi vente med å finne ut. I mellomtiden kan du se traileren her:

Det glade 90-tall

Mens ABC lager serie for 70- og 80-tallsbarna, spiller FOX på nostalgistrengene til et litt yngre publikum. Surviving Jack tar for seg tenåringslivet på starten av 90-tallet, og hvordan man overlevde i tiden før Internett.

Christopher Meloni spiller en pappa som plutselig må takle livet som hjemmeværende familiefar. Dette er en helt annen rolle enn vi er vant med å se Meloni i, som er mest kjent som etterforsker i Law & Order: Special Victims Unit og vampyr i True Blood.

Serien er basert på boka I Suck at Girls, skrevet av Sh*t My Dad Says-forfatteren Justin Halpern, som i 2009 ble berømt da han begynte å tvitre om alt det merkelige faren hans sa om ulike ting.

Se traileren her:

Nostalgisk gjensyn

Tilbake til fremtiden-stjerna Michael J. Fox er tilbake! På grunn av kampen mot Parkinsons sykdom har ikke skuespilleren hatt så mange store roller de siste åra, men nå kommer han med sin egen komiserie The Michael J. Fox Show på ABC.

I likhet med Charlie Sheens rolle i Two and a Half Men, spiller Michael J. Fox en slags fiktiv versjon av seg selv i serien. Komedien handler om livet til en kjent nyhetsanker, som etter et lengre opphold i jobben på grunn av Parkinsons sykdom, vender tilbake til TV-skjermen.

Det er kanskje litt forvirrende at serien heter The Michael J. Fox Show og ligger så nært opp mot hans virkelige liv når rollefiguren i serien heter Mike Henry, men det blir likevel gøy å se skuespilleren i aksjon igjen.

Se traileren for The Michael J. Fox Show her:

Dette var bare et lite knippe av de nye seriene som kommer. Hva gleder du deg til? Fortell i kommentarfeltet!